torstai 27. heinäkuuta 2017

Tractor supplyn tulos kääntyi takaisin kasvuun Q2:lla

Tractor Supply Company julkaisi tuloksensa 26.7.2017 ja se oli positiivinen. Liikevaihto (+8,9%) ja EPS (+7,8%) kasvoivat selvästi. Aiempi huoli same store myynnin heikkenemisestä poistui myynnin lähdettyä kasvuun. Koko vuoden ohjeistusta kuitenkin laskettiin, mutta se antaa luottamusta yhtiön johtoon, että ohjeistus on realistinen. Turha sitä on yliohjeistaan vaan mitä tarkempi niin sitä parempi.

Olen ostanut osaketta kerran 19.7.2017 keskihintaan $52,39 Osakkeella käydään kauppaa tällä hetkellä 6% nousussa n. 56,6 dollarin hintaan. Yritys on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja hinta on useimmiten pysytellyt hyvin korkealla p/e-luvun pyöriessä monesti 30 paremmalla puolella. Osake kuitenkin on laskenut noin 50% tänä vuonna. Katsotaanpa miltä arvostus näyttää tällä hetkellä?

Tractor Supplyn P/E on tällä hetkellä 17,11 ja osakkeen osinkotuotto on 1,9% maksuosuuden ollessa n. 33%. Vuodelle 2017 odotetaan $3,39 EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 16,7. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 8 vuotena noin 8 % p.a. ja sen jälkeen hidastuu 4 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan noin $56. Osake vaikuttaa siis oikein hinnoitellulta tällä hetkellä. Jos oletetaan, että bisnes kasvaakin vain 2% ekan 8 vuoden jälkeen, niin tällöin yllä olevilla arvoilla saadaan osakkeen arvoksi n. $49.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Viikko sitten, osakkeen ostohetkellä, Tractor Supply vaikutti oikein arvostetulta. Koska positio on uusi, niin en ole lähiaikoina suunnitellut lisääväni osaketta. Seuraan myynnin kehittymistä lähikvartaalit ja mahdollisesti lisään myöhemmin, jos osakkeen hinta pysyy riittävän matalalla.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Tractor Supplystä löytyy mm. Phoebus blogista:
https://www.seligson.fi/phoebus/blogi/show_item.asp?itemID=326

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia vinkistä, hieno haku! Pitää tutustua yhtiöön tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen jenkkilän hankkija kyseessä tosiaankin!

      Poista