perjantai 21. heinäkuuta 2017

Taivas toimii, Skyworksin Q3 oli hyvä

Skyworks Solutions julkaisi tuloksensa 20.7.2017 ja se oli todella positiivinen. Liikevaihto (+20%) ja liikevoitto (+36%) kasvoivat selvästi. Osinkoa kasvatettiin myös 14%.

Olen ostanut osaketta kerran 30.6.2016 keskihintaan $63,58. Osakkeella käydään kauppaa tällä hetkellä n. 107 dollarin hintaan. Muistaakseni luin osakkeista, jotka liittyivät IoT alaan ts. tekivät laitteiden väliseen kommunikaatioon tarkoitettuja lähettimiä ja vastaanottimia. Tämän jälkeen päädyin Skyworksiin, jonka kurssi oli laskenut n. 50% Apple huolien takia. Katsotaanpa miltä Skyworksin arvostus näyttää tällä hetkellä?

Skyworksin P/E on tällä hetkellä 22,19 ja osakkeen osinkotuotto on tasan 1,04% maksuosuuden ollessa n. 23%. Vuodelle 2017 odotetaan $6,32 EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 17. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 10 vuotena noin 8 % p.a. ja sen jälkeen hidastuu 4 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan $109. Osake vaikuttaa about oikein hinnoitellulta tällä hetkellä. Jos oletetaan, että bisnes kasvaakin vain 4%, niin tällöin yllä olevilla arvoilla saadaan osakkeen arvoksi n. $82.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Skyworks vaikuttaa oikein arvostetulta, mutta olen tässä tapauksessa kiinnostunut sijoittamaan tähän alaan ja tutkin vielä muita vaihtoehtoja (QRVO ja AVGO). Lisäksi skyworks on kovan kurssinousun jälkeen yksi suurimmista sijoituksistani. Jään siis holdailemaan nykyistä positiotani ja odottelemaan IoT:n kehittymistä.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Skyworksistä ei taida juuri löytyä. Pitääpi ehkä kirjoittaa pidempi pätkä, kun on näköjään itseltänikin jäänyt luonnos kesken. En löytänyt kuin kauppalehden uutisen ja keskustelupalstalta jotain hämmentävää tekstiä yhteyksistä benefoniin:
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kolme-pienta-jenkkiosaketta--joilta-odotetaan-muhkeita-tuottoja/LAY84fdF

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=247876&tstart=6525

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti