perjantai 21. heinäkuuta 2017

Sormenjälkiä ja iiriksiä, mutta Q2 tulos hyytävä -94%

Fingerprint Cards julkaisi tuloksensa aamulla 21.7.2017. Tulos oli odotusten mukainen. Liikevaihto (-51%) ja osakekohtainen tulos (-94%) laskivat voimakkaasti. Tämä on jatkoa viime kvartaalin kehitykselle, jolloin inventaarin kertyminen asiakkaille vähensi tilauksia merkittävästi. Liikevaihto kasvoi kuitenkin Q1:een nähden 20%, joten toivoa paremmasta tulevasta on olemassa jo lähikvartaaleilla.

Linkki Q2 tulokseen:

Olen ostanut Fingerprinttiä kerran. Keskihintani on tällä hetkellä kaupankäyntikulut mukaan lukien 49,99 SEK. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa reilu 30 kruunun hintaan. Osake on salkkuni pienin sijoitus ja tulee pysymäänkin pienimpänä. En ole ajatellut kasvattaa positiota. Katsotaan kuitenkin miltä Fingerprintin nykyinen arvostus näyttää?

P/E on tällä hetkellä 6,28 ja osinkoa ei makseta. Vuodelle 2017 odotetaan 3,08 kruunun EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 10. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 10 vuotena 8%, mutta sen jälkeen hidastuu 2 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan 47,19 SEK. Laskelman perusteella osake näyttää selvästi aliarvostetulta. Tällä hetkellä liiketoimintaan liittyy kuitenkin niin paljon epävarmuuksia ja kaiken lisäksi EPS odote on mielestäni aivan metsässä H1:n perusteella. Jos tänä vuonna EPS onkin vain 0,6 SEK ja muut oletukset pysyvät ennallaan, niin arvoksi saadaan 9,19 SEK.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Fingerprint Cards on eräänlainen erikoistapaus, jota ostin kun liikevaihdon lasku oli tiedossa. Arvioni tuloksen teko kyvyn skaalautuvuudesta liikevaihdon perässä meni täysin metsään ja itsekin odotin n. 3 kruunun EPS:ä. H1 on kuitenkin näyttänyt, että tulos on mennyt käytännössä nollaan liikevaihdon laskiessa 50%. Aion pitää positioni pienenä vaikka optimistinen laskuri antaakin nykyhintaa selvästi korkeamman arvostuksen. Holdaan ja odotan liiketoiminnan kehittymistä lähivuosien aikana.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Fingerprint Cardsista löytyy ympäri nettiä vaikka ja kuinka:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti