keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

The "Hissi" Q2 oli pettymys

Kone julkaisi tuloksensa tänään 19.7.2017. Tulos oli pettymys. Liikevaihto (0,5%) kasvoi hieman, mutta osakekohtainen tulos (-6,1%) laski melko paljon. Kannattavuus otti siis osumaa mm. IT ja T&K kulujen kasvusta johtuen. Myös raaka-aineet vaikuttivat kannattavuuteen.

Olen ostanut Koneen osaketta pariin otteeseen:
Osto 10.03.2014 25kpl @ 28,92€ 
Osto 03.07.2015 25kpl @ 36,00€.

Keskihintani on tällä hetkellä kaupankäyntikulut mukaan lukien 32,74€. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa noin 44 euron hintaan. Osakkeen paino salkussa on melko suuri, mutta olen valmis lisäämään hinnan ollessa oikea. Miltä Koneen nykyinen arvostus näyttää?

P/E on tällä hetkellä 22,4 ja osakkeen osinkotuotto on n. 3,5% maksuosuuden ollessa n. 78%. Vuodelle 2017 odotetaan 1,93€ EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 22,8. Jos oletetaan, että EPS ei kasva ensi vuotena, mutta sen jälkeen nopeutuu 4 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan 24,13€. Osake näyttää reippaasti ylihinnoitellulta tällä hetkellä. Jos Aasian ja Kiinan köhiminen on kuitenkin hetkellistä ja odotetaan seuraavalta 10 vuodelta keskimäärin 8% kasvua, niin arvoksi saadaan 33,33€.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Optimistisillakin oletuksilla Kone vaikuttaa olevan jopa n. 32% yliarvostettu. Kerätään osinkoja ja holdataan. Toivottavasti liiketoiminta ottaa lähivuosina kiinni osakekurssin eikä toisinpäin.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Koneesta löytyy mm. WarrenFyffeltä ja Nordnet blogista:

4 kommenttia:

 1. Katsoin itse myös aiemmin tänään, että oli pikkasen dipannut "huonon" tuloksen myötä, mutta uskosin nousevan kohta taas takasin entisiin lukemiin. Houkuttelisi kyllä hommata Konetta, mutta korkea ylihinnoittelu on pitänyt kukkaronnyörit kiinni. Veikkaan ettei tuota tule hankittua ennen kuin osuu kohdalle isompi romahdus joka johtuu yleisesti pörssistä eikä itse yhtiön tekemisistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Vaikuttaa dipistä huolimatta ylihintaiselta. Olikohan eka kvartaali vuoden 2008 jälkeen, kun tulos laski?

   Poista
 2. Holdaillaan toistaiseksi, itsellä aika huono keskihinta.

  VastaaPoista