perjantai 14. heinäkuuta 2017

Mutterikauppiaan Q2 ja ostopohdintoja

Fastenal julkaisi tuloksensa 12.7.2017 ja se oli melko positiivinen. Liikevaihto (+8,4%) ja liikevoitto (+9,8%) ovat kääntyneet selvään kasvuun. Isojen asiakkaiden käyttäytyminen on muuttunut ja nyt suurin osa lisää tilauksia suhteessa vuoden takaiseen, jolloin noin puolet lisäsi ja puolet vähensi tilauksia. Alkaa näyttää siltä, että jenkkilän talous alkaa lähteä nopeampaan kasvuun rakentamisen ja teollisuuden osalta.


Ostin osaketta viimeksi 20.3.2015 hintaan $42,61. Osakkeella käydään kauppaa lähes samaan hintaan (n. $43,7) tällä hetkellä. Ehkä olisi syytä lisätä hieman omistusta? Tase on hyvässä kunnossa, osinkoa voidaan nostaa ja bisnes on kasvussa. Lisäksi yrityskulttuuri on erinomainen ja kasvu on lähinnä orgaanista. Mitä muuta enää voi vaatia? Ainakin sen, että osake hinnoiteltaisiin riittävän edullisesti.

Fastenalin P/E on tällä hetkellä 24,7 ja osakkeen osinkotuotto on tasan 3% maksuosuuden ollessa n. 70%. Vuodelle 2017 odotetaan $1,92 EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 22,8. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 10 vuotena noin 9 % p.a. ja sen jälkeen hidastuu 4 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan $35,61. Osake vaikuttaa siis ylihinnoitellulta tällä hetkellä. Jos oletetaan, että bisnes on erittäin laadukas ja riskitön, niin voidaan käyttää matalampaa tuottovaatimusta esim. 9%. Tällöin yllä olevilla arvoilla saadaan osakkeen arvoksi n. $59.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Näin käy myös tälläkin kertaa, sillä Fastenal vaikuttaa olevan n. 23 % yliarvostettu. Jään siis holdailemaan nykyistä positiotani ja odottelemaan edullisempia aikoja Fastenalin kanssa.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Fastenalista löytyy mm. Talousmentorilta ja Phoebus blogista:


Hyvää alkanutta tuloskautta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti