Salkku

Päivitetty 11.8.2021

Salkkuni arvo on yhteensä 101 300 euroa ja arvo-osuustileille on laitettu yhteensä säästämällä 53 650 euroa. Kaikkien aikojen korkein noteeraus on 101 300 euroa (11.8.2021). 11% salkun yrityksistä ei maksa osinko, 40% maksaa alle 2% osingon ja 27% maksaa yli 3% osingon. Efektiivistä osinkotuottoa (YoP = Yield on Price) 2,1% voi verrata hankintahintaan laskettuun osinkotuottoon (YoC = Yield on Cost) 3,6% ja arvo-osuustilille laitetulle pääomalle laskettuun osinkotuottoon (YoOC = Yield on Original Cost) 4,0%. Vuotuinen brutto-osinkotuotto on noin 2120 euroa, joka tarkoittaa 177€/kk ja nettona 132€/kk. 200€/kk netto-osinkotavoitteeseen on vielä matkaa ja vaatii 36 600 euron sijoittamista 3% efektiivisen osinkotuoton kohteisiin (osingon korotuksia ei huomioitu).

Sijoitusteni tiedot

Yllä olevassa taulukossa osinkotuotto on eteenpäin katsova efektiivinen osinkotuotto ja tuotto on laskettu vakiovaluutoilla vertaamalla suoraan nykyistä osakekurssia keskihankintahintaan.

Yritysjakauma

Hajautus

Osakesalkku on (osittain) myös Sharevillessä, jonne se on jaettu nimellä FyysikonOsingot:
14 kommenttia:

 1. Selkeä koonti salkusta. Laskitko käsipelillä salkkusi tunnusluvut vai oliko sinulla joku oikotie niiden laskemiseen?
  T. Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän googlen sheets palvelua, jonne osakekohtaiset arvot haen netistä joko yahoo financen tai google financen kautta. Sitten lasken niistä painotetun keskiarvon, jolloin saan koko salkkuani kuvaavan arvon. Tämä on siitä kätevä, että se päivittyy automaattisesti kurssien heiluessa ja osavuosikatsausten tullessa.

   Tässä joitain esimerkkikoodeja siten, että taulukon soluun A2 on asetettu osakkeen tikkeri esim. IBM:

   P/E-luku:
   =GOOGLEFINANCE(A2, "pe")

   ROE:
   =INDEX(IMPORTHTML("https://finance.yahoo.com/q/ks?s="&A2&"+Key+Statistics", "table", 18),3,2)

   Osinko per osake:
   =INDEX(IMPORTHTML("https://finance.yahoo.com/q/ks?s="&A2&"+Key+Statistics", "table", 32),2,2)

   Poista
  2. Hei,

   Miten tuo salkun tuottokäyrä on tehty, onko sekin jollain google sheetsin toiminnallisuudella saatu pyöräytettyä ilmoille, vai Nordnetin toimintoja? Jos se on jokin periaatteessa helppo ja automatisoitava juttu, niin täytyy yrittää itsekin alkaa tuottaa tuollaisia jossain vaiheessa...

   Poista
  3. Tuottokäyrä on suora kuvakaappaus Nordnetin salkkusivulta. Olen miettinyt olisiko mahdollista piirtää oma tuottokäyrä automatisoidusti, jolloin siihen saisi juuri haluamansa vertailuindeksin. Liian vaikeaksi on toistaiseksi mennyt enkä ole keksinyt tapaa siihen.

   Poista
  4. Vieläkö ROE:n hakeminen pitäisi onnistuu tuolla tavalla? En saanut onnistumaan tuota.

   Poista
  5. Itse katson nykyisin vain pitkän aikavälin ROE:ta, jotka kaivan yhtiöiden tilinpäätöksistä vuodesta 2007 alkaen. Näin olen tehnyt kaikille seurantalistani yrityksille ja salkussani oleville yrityksille. Yksittäisen vuoden ROE voi johtaa harhaan, joten sen käyttäminen ei ainakaan omaan tarkoitukseen sovi.

   Yahoon nettisivut ovat päivittyneet 2015 jälkeen,joten nuo vanhat kaavat eivät käsittääkseni enää toimi. Eipä mulla ole mitään uuttakaan tiedossa, mutta googlesta voi koittaa etsiä.

   Poista
  6. Näin teen minäkin. Olisi vaan helpompaa, jos pitkän aikavälin ROE:t ja muut tiedot voisi saada kätevästi exceliin ilman, että niitä kaivelee aina erikseen yksitellen vuosikertomuksista.

   Poista
 2. Hei taas,

  Tällainen toinen utelias kysymys jossain vaiheessa uudistuneen salkkusivun sisältöön liittyen. Miten tuon Sharevillen sivunäkymän saa tuolla tavalla hienosti osaksi blogitekstiä? Tuollaista kuvalinkkiä nimittäin olisi varmaan kätevä käyttää myös minun blogissani ja harvalukuinen lukijakuntani tuollaisia nähdessään pitäisi tästä lähin myös minua varsinaisena digiguruna...

  Tähän mennessä nimittäin onnistuin vain tekstilinkin ja kuvakaappauksen liittämisessä, mutta ne eivät kyllä ole mitään tähän verrattuna.

  VastaaPoista
 3. Tai niin. Nyt ei tarvitse enää vastata tuohon eiliseen kyselyyni. Ne Sharevillen "linkitysvälineet" tai mitä ovatkaan näköjään löytyvätkin hakusanalla "widget" Nordnet-blogista. Kiitos joka tapauksessa, oivallinen esimerkki auttoi minukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Widget on se taikasana jolla löytyy! Kyllähän sitä tunsi itsensä ihan digiguruksi, kun sen tohon ekan kerran sai ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Cheers, kiitos! Hienoa, että blogista on iloa muillekin :)

   Poista
 5. Hei, mitkä osakkeet tuottaa kivan osinkohyödyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaat efektiivistä osinkotuottoa, niin suurimmat osingot tällä hetkellä suhteessa osakekurssiin maksavat Altria (7,1%), Fortum (5,1%), Gilead (4,6%), Handelsbanken (4,2%) ja lisäksi 3M, Kone ja Nokian Renkaat maksaa yli 3% osingon.

   Kokonaistuotto muodostuu kuitenkin osingosta ja osingon kasvusta. Viime vuoden osingonkorotuksia voi tarkastella vaikka täältä:
   https://fyysikonosingot.blogspot.com/2020/12/salkkuyritysten-osingonkorotukset.html

   Poista