tiistai 26. tammikuuta 2016

Viikkoraportti #8 (3/2016)

Viime viikolla oli kyllä kylmä. Taisi olla jopa niin kylmä, että ei paljon tullu käytyä kaupassa. Tänään aamulla töihin mennessä satoikin sitten vettä ja lumi on alkanut sulamaan kovaa vauhtia. Viime viikko oli toistaiseksi paras viikkoni tässä haasteessa.

Kulut:

Heti alkuun tärkeimmät eli ne kulut viikolta 3 (18.1.-24.1.2016):

Ruokaostokset 0€
Bussikortti 20€
Netti 0€
Spotify 9,99€
Sähkö 0€
Työpaikkaruokailu 0€
Vakuutukset 0€
Muut kulut 19,4€
Muut tulot 7,6€
Yhteensä 41,79

Viikkobudjettini on 103,8€/vko, joten alle jäätiin reilusti. Ruokakulut kohdistuivat viime viikon sunnuntaille, kuten raportissa #7 sanoin. Viikolla ei ollut netti- tai sähkökuluja, mutta bussikorttia piti ladata 20 eurolla ja spotifyn kuukausimaksu osui tälle viikolle. Muut tulot sisälsivät kavereiden velan maksuja.

Viime viikolle ei tullut maksuun työpaikkaruokailua tai vakuutuksia. Nämä kulut esiintyvät vain kerran kuussa.

Muut kulut olivat tähän astisista viikoista matalimmat ja hyvin lähellä budjetoitua (17€/vko). Onnistuin tässä siten, että perjantai meni ihan kotosalla ja lauantaina kun kävin katsomassa Helsinki Seagulssin kolmatta tappiota, niin maksoin liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Pelin jälkeen toki piti mennä muutamalle keskustaan. Kahdesta oluesta köyhdyin 19,4€. Muiden kulujen osalta pitää seuraavat viikot suunnitella tähän tapaan, niin hyvä tulee! Kuten viime raportissa sanoin, niin budjetti on tiukka, mutta mielestäni vietin oikein mukavan viikonlopun ja pysyin hyvin lähellä budjettiani.

Muuta:

Viime viikolla kytkin Google Fit sovelluksen päälle ja HeiaHeiaan. Arkisin tuli askeleita noin 4000-4500 kpl, mutta viikonloppuna yli 10000. Tämä on loistava aktiivisuusmittari ja tulen käyttämään sitä jatkossakin.

Kuten sanoin, niin huuto nettiiin tuli laitettua tavaraa myyntiin. Viime viikolla kaupaksi menikin jo 70€:n edestä tavaraa. Merkitsin nämä kuukausikohtaisiin muut tulot kohtaan.

Osakesalkku:

Viime viikolla ostin IBM:n osakkeita ennen osavuosikatsausta 16 kpl hintaan $129,98 plus kulut 15€. Osarin jälkeen osakkeita olisi saanut alimmillaan jopa $118 hinnalla. Kirjoitin IBM:n Q4 tuloksesta erillisen tekstinkin, joka oli samalla 100. blogimerkintäni. Olen aktivoitunut myös sharevillessä viime aikoina ja kommentoinut mm. Fastenalia, IBM:ää ja Strayeria. Tällä hetkellä KORS ja STRA näyttävät IBM:n ja Fortumin lisäksi erittäin mielenkiintoisesti hinnoitelluilta. Fortumiin ja IBM:ään olen kuitenkin tehnyt lisäykset nyt. Seuraavana vuorossa olisi STRA ja KORS. En tiedä millä pääomalla ostot voin toteuttaa ja ehkä pääsen vain seuraamaan sivusta, mikä voi olla ihan hyväkin ratkaisu. Olen varautunut yhteen ostoon siten, että dollaritilini saldo on +$1900 (ja eurotilini on -2600€).

Viime viikolla tuli yksi osinkokin, joka oli Medtronicin maksama kvartaaliosinko 12*$0,38 = $4,56. Tämä on siitä tosiaan poikkeuksellinen osinko, että ennakon pidätys on 20 %, koska nordnetin kautta omistaja katsotaan ruotsalaiseksi. Medtronicin kotipaikka on Irlanti Covidien oston jälkeen, mistä ylimääräinien 5 %-yksikköä pitäisi periä takaisin. Kyseessä on kuitenkin alle dollarin kokonaisumma, joten vaivaa ei kannata nähdä. Korkeintaan mielenkiinnosta voisi papereita alkaa lähettelemään.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, olet vähentänyt baarittelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Välillä näinkin. Nyt pitää vaan jatkaa jatkuvasti parantaen :)

      Poista