torstai 14. tammikuuta 2016

Viikkoraportti #6 (1/2016)

Vuoden ensimmäinen viikko on nyt kunnialla takana. Tammikuu toi tullessaan myös oikean makoisat pakkaset. Toivottavasti tämmönen noin -10 pysyy pitkään, niin pääsee pääkaupunkiseudun lähistöllä laskettelemaan vielä pitkälle kevääseen.

Kulut:

Heti alkuun tärkeimmät eli ne kulut viikolta 1 (4.1.-10.1.2016):

Ruokaostokset 61,11€
Bussikortti 0€
Netti 13,44€
Spotify 0€
Sähkö 0€
Työpaikkaruokailu 0€
Vakuutukset 0€
Muut kulut 46,99€
Muut tulot 21,39€
Yhteensä 100,15

Viime viikkoon (ja vuoteen) nähden tein hieman muutoksia raportointiin. Ensinnäkin muutin budjetin viikkokohtaiseksi jakamalla koko vuoden budjetin (12kk*450€/kk=5400€) viikkojen lukumäärällä 52, jolloin viikkobudjetiksi tulee 103,8€/vko. Toiseksi päätin alkaa seuraamaan suoraan tililleni tulevia ja lähteviä summia, jolloin kirjanpito pysyy oikeana. Tämä näkyy siten, että lisäsin muut tulot rivin, johon merkkaan siis tililleni tulleet summat, kuten kavereiden maksamat velat.

Tämä viikko pysyi siis budjetissa juuri ja juuri. Pidin synttärijuhlat viikonloppuna ja hankin sinne vähän syötävää, joka johti ruokakulujen nousuun. Ostin mm. leipomistarvikkeita, joista saa myöhemmin vielä lisää kakkua/piirakkaa.

Viikolla ei nettikulujen lisäksi muita kuluja oikeastaan ollutkaan. Muut tulot sisälsivät maksuja kavereilta, jotka ovat auki urheiluharrastuksista. Osan näistä sain jo viime vuoden puolella. Varsinainen lasku tulee maksuun vasta ensi viikolla.

Muut kulut olivat jälleen yli budjetoidun. Ostin synttäreille pari olutta ja kävin illalla keskustassa, kun kaverit tarjoivat, mutta tulipa siinä itsekin ostettua yksi olut ja safkat yöllä. Eli ihan ei vielä tämä baariton ole lähtenyt käyntiin. Muissa kuluissa oli myös pölyimurin pölypussit noin 6€ ja peräkärryvuokra 5€ viime vuoden puolelta.

Tämä oli hyvä alku vuodella ja tästä on hyvä lähteä kirittämään vielä lisää.

Muuta:

Olen koittanut nyt urheilla ahkerasti ja otin jälleen käyttöön HeiaHeia palvelun. Säbää ja korista on tullut pelattu nyt neljä kertaa viikon aikana. Yksi tai kaksi näistä pitäisi vaihtaa punttisaliksi, niin saisi paremman tasapainon harjoitteluun. Nyt menee liikaa juoksemiseksi ja selkä ja vatsat jää liian pienelle huomiolle. Toki myös yläkroppa vaatisi vähintään yhden salitreenin viikossa. Mutta joukkuelajit on vaan niin paljon hauskempia kuin punttis!

Osakesalkku:

Salkussa ei juuri tapahtunut tällä viikolla. Wal-Martin osingot 12*0,39 USD tulivat Nordnetin tilille 5.1. Salkun arvo on kyllä muuttunut melkoisesti ja tänä vuonna ollaan otettu turpaan jo lähes 10 %. Olen mielenkiinnolla seurannut kurssien halpenemista. Ainakin STRA, IBM ja KORS ovat erittäin mielenkiintoisesti hinnoitellut. Lisäksi olen katsellut hieman oman salkkuni ulkopuolelle ja julkaisin uudelleen seurantalista sivun. Päivitin myös salkku sivuni vähän aikaa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti