tiistai 28. toukokuuta 2013

Parempi ydin parempi tuotto

Myin tänään spekulaatio osakkeistani Metson ja Saga Furssin. Molempia olin ostanut viime vuonna ja tarkoituksena oli pitää osakkeita, kunnes arvostustaso on korjaantunut. Metsoa ostin keskihintaan 28,26€ ja Saga Furssia 19,95€. Tarkoituksena oli myydä osakkeet, kun ROE/(P/B) < 8 %. Tämä ehto toteutuisi Metsolla hintaan 31,78€ ja Saga Furssilla 25,91€. Nyt myymistäni osakkeista pääsin eroon hintaan 31,06€ ja 24,15€ eli aika lähelle tavoitteita päästiin.

Kiire myyntiin syntyi pääoman tarpeesta. Haluan nimittäin sijoittaa laadukkaampaan liiketoimintaan ja tällä hetkellä aiemmassa tekstissäni mainitsema Aflac on ostohinnoissa, sillä ROE/(P/B) on noin 12 %. Myynnistä vapautuneilla pääomilla olisi tarkoitus ostaa siis Aflackkia ja kasvattaa ytimen osuutta salkussani. Myyntien selvityspäiviä menee muutama ennen kuin voin suorittaa valuutan vaihdon Nordnetissä ilman korkoseuraamuksia, joten ajattelin ostavani Aflackkia loppuviikosta. Ostaahan voi jo ennen valuutan siirtoa, kunhan tilillä on oikeaa valuuttaa oston selvityspäivänä. Jos joku ihmettelee kiirehtimistäni, niin pitää muistaa, että en omista kristallipalloa ja en pysty ennustamaan mihin suuntaan myymieni/ostamani osakkeiden hinnat kehittyvät, mutta näin mielestäni hyvän tilaisuuden nyt allokoinnin muutokseen: Metso ja Saga Furs olivat lähellä oikeaa arvostustasoa ja Aflac on tällä hetkellä aliarvostettu.

Tarkoituksena olisi edelleen päästä eroon YIT:stä ja TeliaSonerasta, mutta niille asettaman tavoitehinnat ovat liian kaukana myyntien tekemiseen. Myyntihinnat voidaan laskea samalla ehdolla kuin Metsolle ja Saga Furssille, ROE/(P/B) < 8 %. Tämä ehto toteutuu, kun p_YIT > 18,94€ ja p_TS > 6,08€. Näitä joutunee siis odottamaan vaikkakin isot positiiviset uutiset TeliaSoneralta saattavat odottaa aivan oven takana. YIT:n tuleva jakaantuminen sekoittaa tietenkin hieman pakkaa ja joudun tarkastelemaan tilannetta uudelleen, kun tilanne on ajankohtaisempi. Näistä vapautuneet varat aion aikanaa sijoittaa mahdollisesti pankkiliiketoimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti