tiistai 21. toukokuuta 2013

Durect Corporation

Tämä firma on ainut spekulointi firma, johon olen sijoittanut peesaamalla toista sijoittajaa. Tämä firma on viime aikaisten negatiivisten uutisten ja kurssilaskun takia aiheuttanut minulle eniten päänvaivaa. tämä teksti käsittelee sitä, miten edetä Durect positioni kanssa?

Firman ongelmat voivat kärjistyä seuraavien kvartaalien aikana muutamalla tavalla. Q1 raportin mukaan yhtiön käteisvarat olivat 25.5 miljoonaa dollaria 31.3.2013. Viime kvartaalien keskimääräinen käteisen kulutustahti (cash burn rate) on ollut noin 3.8 miljoonaa dollaria/kvartaali, kuten alla olevasta taulukosta voi nähdä.

Käteisen kulutustahti (miljoonaa dollaria)
Q1/11   8.143
Q2/11   3.996
Q3/11   0.965
Q4/11   4.282
Q1/12   4.416
Q2/12   2.658
Q3/12   2.735
Q4/12   3.639
Q1/13   3.377
Keskiarvo 3.801

[Lähde, Durectin kotisivut: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=121590&p=irol-sec]

Nykyiset käteisvarat (31.3.2013) ovat 25.5 miljoonaa dollaria. Tästä voidaan laskea aika helposti, että raha loppuu kesken hyvin nopeasti. Käteisvarat riittävät reilu kuuden kvartaalin keskimääräisiin käteismenoihin, joten omistajien lompakolla firman on käytävä viimeistään Q3/2014 aikana. En tiedä onko tässä jotain rajoituksia käteisvarojen määrästä firman taseessa, mutta lisäpääoman laittaminen hyvin riskiseen sijoitukseen ei houkuttele.

Negatiiviset uutiset, joihin viittasin alussa koskevat Pfizer:n reaktiota FDA:n antamaan opastukseen. FDA siis vastasi Remoxyn uuden lääkkeen hakemukseen (NDA) kesäkuussa 2011 antamalla "complete response"-kirjeen, jossa vaadittiin lisäselvityksiä. Nyt maaliskuussa käydyssä Pfizerin ja FDA:n välisissä keskusteluissa kävi ilmi, että FDA vaatii kliinisiä tutkimuksia ja jos Pfizer jatkaa Remoxyn kehittämistä, niin he (Pfizer) eivät vastaa niihin kuin korkeintaan Q2/2015:n jälkeen. Tästä päästäänkin toiseen tapaan, jolla firman asiat kärjistyvät eli mahdolliset tulot Remoxyn suhteen viivästyvät vähintään vuodella jos niitä edes tulee. Jos Pfizer päättää luopua Remoxyn kehittämisestä, niin kyllä Durectin lähiajan potentiaali pienenee merkittävästi.

Toinen merkittävä lähiajan tapahtuma koskee Durectin toista tuotetta Posiduria, josta jätettiin NDA huhtikuun 16. päivä FDA:lle. En tarkalleen tiedä kuinka kauan tämän arviointi FDA:n toimesta kestää, mutta vastauksen sisältö on sitäkin tärkeämpi. Durect odottaa saavansa vastauksen FDA:lta kesäkuussa, että onko NDA hyväksytty ja Q1/2014 aikana aikamääreen Posidurin PDUFA:an. (Prescription Drug User Fee Act).

Tästä tekstistä ei tainnut tulla aivan sitä mitä odotin. Kun tutustuin tarkemmin Durectin materiaaleihin, niin kysymyksiä heräsin vaan lisää, eikä todellakaan vastausta alussa esittämääni kysymykseen: miten edetä Durect positioni kanssa. Tunne puolella vähän kuohuu ja tekisi mieli irtautua, mutta osake on tällä hetkellä aliostettu (RSI<10) ja kaiken lisäksi tappioiden realisoiminen ei tunnu kivalta. Myyminen tuntuu luovuttamiselta, mutta toisaalta olen koittanu olla varovainen spekulointifirmojen kanssa eli en ainakaan haluaisi putoavaan puukkoon tarttua. Tämän tekstin kirjoittaminen kuitenkin näytti minulle, kuinka tärkeää on liiketoiminnan ymmärtäminen ja sen sisältämien riskien arviointi. Tulen jatkossa kirjoittamaan lisää Durectista, jotta ymmärrykseni firman liiketoiminnasta kasvaa ja toivottavasti pystyn niiden kirjoitusten jälkeen päättämään mitä teen positiollani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti