perjantai 4. maaliskuuta 2022

Uusi yritys seurantaan: Teradyne (TER)

Uusi yritys seurantaan, mikä on tällä kertaa nimeltään Teradyne. TER tikkerillä kulkeva yritys on automaattisia testijärjestelmiä kehittävä ja myyvä yritys. TER tarjoaa palvelujaan pääosin puolijohdevalmistajille, mutta myös yleiseen teollisuuteen ja niiden automaatioon (system test, wireless test). Mukana on myös nopeasti kasvava yhteistyörobottisegmentti, jossa kehitetään ja myydään Cobotteja (collaboration robots).

Kuulostaako futuristiselta? Ehkä hieman, mutta TER on perustettu jo 1960 Bostonissa kahden MIT-opiskelukaverin toimesta. Liiketoiminta on perustunut alusta lähtien elektroniikan testaamiseen ja ensimmäinen myyty tuote oli logiikkakontrolloitu go/no-go diodi testeri, joka myytiin Raytheonille (RTX) vuonna 1961.

Liikevaihto on kasvanut n. 15,8% ja EPS n. 18,7% viimeiset 5 vuotta. Lisäksi viimeisen 5 vuoden aikana keskimäärin 19% nettomarginaali, 27% ROE ja 15,6% ROA kertovat hyvästä kannattavuudesta. Tase on hyvässä kunnossa ollen nettovelaton (käteistä 1,4 miljardia, velkaa 180 miljoonaa) ja interest coverage on erinomainen about 50.

TER maksaa pientä osinkoa $0,44 per vuosi antaen yieldiksi vain 0,4%. Osinkoa on kasvatettu 7 vuotta putkeen ja osingonmaksusuhde on vain 6,7%. FY22 EPS konsensusennuste on $4,91, josta saa P/E(f)-luvuksi 23,2 nykyisellä 114 dollarin hinnalla. Vapaa kassavirta on ollut nettotuloksen suuruinen (2980M vs. 2973M) viimeisen 5v aikana.

10% tuotto-odotuksella TER:n fair value on mielestäni about $92. Oletin vain 7% liikevaihdon ja FCF kasvua seuraavalle 10 vuodelle, sillä ala on syklinen. Periaatteessa on mahdollista, että ollaan jo testeissä huipulla ja sykli kääntyy alas. Toisaalta puolijohdepula on ollut nyt niin paha, että vaikea sanoa kun investoinnit lähivuosina foundreihin ovat luokkaa 100 miljardia dollaria. Osake vaikuttaa jonkin verran yliarvostetulta vaikka on lasketellut jo reilu 30% $168 huipuista. Tässä kuitenkin firma, joka tarjoaa syklistä, mutta selvästi kannattavaa liiketoimintaa puolijohdetesteissä ja lisäksi sisältää nopeasti kasvavan robottisegmentin tulevaisuutta varten.

Jatketaan yrityksen tutkimista ja katotaan jos hinta jatkaa laskuaan (tai arvo nousuaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti