perjantai 11. maaliskuuta 2022

Kurssiheilunnasta huolimatta, osinkotulot ei juuri heilu?

Pitkäaikaiselle sijoittajalle osinkotulot ovat merkittävä osa tuottoa. Varsinkin kun niiden uudelleen sijoitukset otetaan huomioon. Ne eivät myöskään ole aivan niin volatiilit kuin osakekurssit itsessään. Vaikka monet indeksit ja erityisesti korkeilla kertoimilla arvotetut kasvuyhtiöt ovat tulleet kymmeniä prosentteja alas, niin osingot eivät.

Oma salkku on noin 10% alempana kuin all time high lukemat 4. tammikuuta. Katsotaanpa miten alkuvuoden osingot ovat kehittyneet suhteessa viime vuoteen?

Nordnet salkussa on alkuvuonna 1.1.-11.3.2022 tullut osinkoja yhteensä 199 euroa.  Medtronic, Visa, Aflac, Fastenal ja Tractor Supply ovat maksaneet kvartaaliosingot sekä Koneen 2,1 euron osinko tuli pari päivää sitten. Näissä omistuksissa ei ole ollut edes muutoksia vuoden takaiseen nähden, joten tiedot ovat täysin vertailukelpoiset.

Vuonna 2021 samaan aikaan 1.1.-11.3. välillä osinkoja tuli 192 euroa. Tästä sama porukka maksoi 180 euroa ja lisäksi Skyworks Solution ehti maksaa kvartaaliosingon viime vuonna jo ennen 11.3. Eli vertailukelpoisesti ajatellen osingot ovat alkuvuonna kasvaneet 10,8%.

Kurssit tulee alas, mutta osingot ylös? Onko sama sitten Lynxin puolella?

Lynx salkussa on alkuvuonna 1.1.-11.3.2022 tullut osinkoja yhteensä 201 euroa. ADP, MO, ITW, MDT, SYK, TXN, UI, SBUX, AFL, V, FAST and TSCO ovat maksaneet kvartaaliosinot. Näihin on kylläkin tullut jonkin verran muutoksia vuoden aikana.

Vuonna 2021 samaan aikaan välillä 1.1.-11.3. tuli osinkoja 161 euroa. Sama porukka maksoi yhteensä 155 euroa ja lisäksi Skyworks oli ehtinyt maksamaan 9.3. kvartaaliosingon.

Medtronicia eikä Visaa ollut Lynx salkussa vielä vuosi sitten. Lisäksi ADP:ta ja UI:ta olen lisännyt vuoden aikana. Eli tämän vuoden puolella on osinkojen kasvuun ollut myötävaikuttamassa 4 osaketta ADP:ta, 3 osaketta UI:ta, 18 osaketta MDT:tä ja 4 osaketta Visaa, jotka sylkivät yhteensä vajaa 17 euroa. Eli vertailukelpoisesti ajatellen osingot ovat alkuvuonna kasvaneet 19,2 %.

Kaiken kaikkiaan alkuvuonna 2021 sain osinkoja 354 euroa, jotka ovat nyt kasvaneet summaan 401 euroa. Osingon korottajat, uuden pääoman ja osinkojen uudelleen sijoitukset (sekä maksuaikataulumuutokset) ovat kasvattaneet osinkotulojani 13,4% voden takaiseen nähden.

ps.

Medtronicin osingot verotetaan väärin. Tämä oli tiedossa jo Nordnetin kanssa ja sieltä meni 20% ennakkopidätys verosopimuksen 0% sijaan. Kotipaikka Medtronicilla on Irlanti. Toivoin parempaa Lynxin osalta ja pieleen meni, kuten Saksalainen jo varoitteli Sharevillessä. Pidätystä meni 25 %. Miten tämä voi olla näin vaikeaa, missä se myyntinappula on? Pitää tehdä taas hieman tarkempaa suunnittelua osana koko portfolion allokointisuunnitelmaa ja tavoitteiden asettamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti