lauantai 9. maaliskuuta 2019

Säännölliset kk-ostot ovat jatkuneet helmi- ja maaliskuussa

Kerroin tammikuussa, että alan taistelemaan liian suurta käteispositiota vastaan säännöllisillä ostoilla. Ostin tammikuussa pieniä lisäyksiä useampaan salkkuyhtiööni. Tammikuu oli tietyllä tapaa poikkeus ja päätin, että haluaisin parantaa toimialahajautusta ja löytää uusia firmoja salkkuuni.

Helmikuuhun tullessa lähdin analysoimaan muutamia firmoja Consumer Staples alalta, mutta valikoimani yritykset (SJM, GIS, K, KMB) olivat jo heti pintaraapaisun jälkeen soveltumattomia salkkuuni. Velkaa oli monilla todella paljon ja tarkemmin tutkimani J.M. Smuckerin (linkko edellä) nettomarginaali ja ROE olivat liian heikolla tasolla.

Helmikuussa päädyin jälleen sijoittamaan jo salkussani olevaan yritykseen. Ostin 6.2. (lynxin kautta) 7 kpl lisää Disneyn osakkeita aiemman 23 kpl päälle. Keskihintani on nyt täynnä olevalle 30 kpl positiolle n. 111 dollaria. Disney muodostaa tällä hetkellä salkustani 5,4% ja positio on kokonaan Lynxin puolella.

Linkki DIS analyysiin:
http://fyysikonosingot.blogspot.com/2018/02/osingon-kasvattaja-analyysissa-walt.html

Aikaa ei ole jäänyt analysoinnille ja kun vuodenvaihteen kurssidroppi palautui nopeasti, niin tarkempi analysointi-intokin meni ohi. Tulosjulkkareita lukiessa meni oma aikansa ja päivitin kuun alussa myös salkkuyritysten liikevaihtojakauman. Tein myös muutoksia DGI-analyysi pohjaan. Pitää koittaa tässä kuussa pistää jotain uutta analyysia pihalle.

Maaliskuun oston suoritin tänään. Ostin Texas Instrumentsia 7kpl lisää aiemman 25kpl päälle. Nyt positioni on täynnä 32 kappaleella ja keskihintani on n. 100 dollaria. TXN on salkustani nyt n. 5,3% ja positio on kokonaan Lynxin puolella.

Linkki TXN analyysiin:
http://fyysikonosingot.blogspot.com/2018/08/osingon-kasvattaja-analyysissa-texas.html

Huhtikuulle saisi tulla pieni romahdus tai vähintään itselleni pitäisi löytää aikaa uusien yritysten analysointiin. Tällä hetkellä salkustani taitaa vain Novo Nordisk olla vajaa positio, joka on hinnoiteltu alle laskemani arvon samaan aikaan. Salkkuni käteispositio on 10,2% TXN oston jälkeen. Taidan lyhentää sijoitusasunnon lainaa kuukausisäästöilläni kunnes löydän ostettavaa ja osakesalkun käteispositio on tippunut lähemmäs 5%:n tasoa.

Tällä hetkellä seurantalistaa selaillessa erityisesti seuraavat firmat nousevat esiin perustuen muiden analyyseihin:
United Parcell Service
Penske Automotive Group
Harley-Davidson
Apple
Altria

Alla vielä osinkotietoja seurantalistan potentiaalisimmista huhtikuulle:


6 kommenttia:

 1. Itsellä ostoslistalla:
  MSFT, ROK, Epiroc, MA, TMK, GOOGL ja WAT

  P.S. Toi Captcha alkaa olla jo ihan naurettava. Kestää muutaman minuutin päästä siitä läpi, kun aina muka tulee virhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista mulle tuttuja on mikkisoftan ja googlen lisäksi rockwell ja mastercardi. Pitää tutustua muihin mainitsemiisi.

   Ps. Otin sanavahvistuksen pois. Jossain vaiheessa alkoi ärsyttää kaiken maailman roskakommentit, jota teksteihin tuli, niin laitoin sen päälle. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan estää kommentointia ;)

   Poista
  2. Epiroc ja WAT eivä maksa osinkoa, joten ne screenaan pois heti kättelyssä. Muuten ihan mielenkiintoisia. WAT:n kannattavuus näyttää vaihdelleen jonkin verran, mutta ROE on kuitenkin hyvällä tasolla.

   TMK maksaa osinkoa, mutta efektiivinen osinkotuotto on vain 0,8% tällä hetkellä johtuen erirttäin matalasta maksusuhteesta (~10%). TMK on maksanut kasvavaa osinkoa 13 vuotta. TMK toimii mielenkiintoisella alalla, vakuutusbisneksessä. TMK:n ROE oli viime vuonna vain 12%, joka on juuri yli kriteerini. Pitää tutkia tarkemmin ja ainakin lisään TMK:n seurantalistalleni.

   Poista
 2. Ostin itse yhden siivun Altriaa joulukuun laskettelusta. UPS, Apple ja Texas olleet myös pienessä tarkkailussa. Archer-Daniels-Midland on kuitenkin se yhtiö, joka on kiinnostanut ehkä eniten viime aikoina. Kasvu on ollut nyt kiven alla, mutta vaikuttaisi rautaisen vahvalta ja kovalta tekijältä, joka kestää myös vaikeita aikoja oikein hyvin. Osinkokin on noussut vuosikausia ja kestävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutustua ADM:ään, sillä se ei löydy edes seurantalistaltani. En tiedä miksi. Kyseessä on kuitenkin osinkoaristokraatti 44v korotusputkella ja toimii Consumer Stables toimialalla, josta olen yrittänyt löytää sijoituskohteita.

   Tupakkayhtiöt Altria ja Philip Morris ovat tietyllä tapaa kiinnostavia, mutta lyhyen tarkastelun perusteella osinkojen kestävyys on haaste korkean maksusuhteen ja velan takia.

   https://dailytradealert.com/2018/09/02/undervalued-dividend-growth-stock-of-the-week-173/

   https://dailytradealert.com/2018/07/08/undervalued-dividend-growth-stock-of-the-week-165/

   Poista
  2. Lisäsin ADM:n nyt seurantalistalleni. Mielenkiintoinen (tai tylsä, miten sen nyt ottaa) yritys pitkällä historialla. Katsotaan jos huhtikuussa ADM olisi potentiaalinen ostokohde.

   Poista