torstai 31. joulukuuta 2015

Viikkoraportti #4 (52/2015)

Nyt on joulun pyhät nautittu ja tällä viikolla olen ollut lomalla. Tämä breikki töistä on tullut todella tarpeeseen. Olen nukkunut paljon ja syönyt hyvin sekä aikaa on jäänyt paljon ystäville ja perheelle. Tässä vähän myöhässä oleva viikkoraporttini.

Kulut:

Heti alkuun tärkeimmät eli ne kulut viikolta 52 (22.12-27.12.):

Ruokaostokset 0,85€
Bussikortti 0€
Netti 0€
Spotify 9,99€
Sähkö 0€
Työpaikkaruokailu 0€
Vakuutukset 0€
Muut kulut 141,15€
Yhteensä 151,99€

Budjettini oli 450€/kk eli noin 112,5€ viikossa. Viime viikon tavoin tämäkin viikko meni aivan penkin alle. Tämä on johtunut joulun poikkeuksellisuudesta, joka on johtanut budjetista lipsumiseen. Myös vuoden viimeinen viikko on menossa budjetin yli, joten haasteen eka kuukausi tulee menemään melko kehnosti. Ainakin on sitten parantamisen varaa.

Ruokaostokset pysyivät budjetissa, sillä budjetoitu 150€/kk tarkoittaa noin 37,5€/vko. Ennen joulua söin jääkaapin tyhjäksi, sillä olin lähdössä kotikonnuille jouluksi useaksi päiväksi. Kävin ostamassa yhden maitotölkin, joka maksoi lähikaupassa 0,85€. "Kotikotona" oli sitten jouluherkut ja muut valmiina, joista nautittiin kyllä urakalla. Tarjolla oli mm. lohta lämminsavuna, kylmäsavuna ja kraavina ja tottakai lohen mätiä smetanan ja sipulin kanssa sekä silliä ja silakkaa eri tavoin tehtynä ja loistavasti joulupöytään sopivaa uutta tuttavuutta kraavisiikaa. Suurin osa oli itse valmistettu tuoreesta kalasta ja maut oli kyllä viimisen päälle kohillaan. Tästä iso kiitos äidilleni!

Viikolla ei tullut netti- tai sähkökuluja enkä bussikorttianikaan joutunut lataamaan. Työpaikan ruokailu- ja vakuutuskulut peritään palkan yhteydessä kuun puolessa välissä ja nekin olivat nolla tällä viikolla. Spotifymaksu 9,99€ erääntyi nyt, joka on ainut maksu luottokortin kautta.

Muut kulut lähtivät sitten käsistä ja olivat jälleen yksinään enemmän kuin koko viikkobudjettini. Joulun oli kotikonnuilla ja kävin joulupäivän iltana moikkaamassa lapsuuden kavereita ja muita tuttuja, jotka tunnen nuoruudestani. Asuin synnyinpaikkakunnallani aika tarkkaan 20 vuotta, joten kyllä siinä koko ilta vierähti ja pilkkuun asti istuttiin kapakissa. Olutta meni sen verran, että 44€ köyhdyin tästä. Tämän lisäksi olin lauantaina liikenteessä hieman isommalla kylällä, jossa käytiin pubissa ja yhdellä keikalla. Alkomahooliin meni aika tarkkaan 70€ ja snägärillä käyntiin 17€. Krapulapäivänä käytiin sitten vielä kavereiden luona kaffettelemassa, jonne viemiset olivat noin 4€. Loput noin 7€ meni kimppataxiin. Täytyy kyllä myöntää, että lapsuuden ystävien näkeminen ja kuulumisten vaihtaminen oli ehdottomasti tämän arvoista.

Kuten viimeksi sanoin, niin juhliminen ja alkoholi on helvetin kallista suhteessa muuhun elämiseen. Jos siitä pystyy nipistämään, niin silloin budjettissa pysyminen tulee olemaan helppoa.

Muuta:

Lapsuuden kotikonnuilla käyminen ei näkynyt kuluissa yllä vaikka jouduin vuokraamaan auton ja ostamaan löpöä tankillisen. Tämä johtui siitä, että äitini lupautui sen maksamaan. Tälleen haasteen yhteydessä en pannut pahakseni, mutta muuten asia tuntui hieman hassulta, että 30-vuotias äijän nulikka "maksattaa" autovuokran eläkeläisäidillään. Autovuokra 5 päivältä oli 150€ ja tankki täyteen maksoi noin 50€. Tämän perusteella kulut olisivat voineet olla selvästi suuremmatkin. Katsotaan nyt miten seuraavat kuukaudet menee, mutta voi olla, että 450€ kuukausibudjetti on asetettu liian tiukaksi. Toki haasteen tarkoitus on olla haastava ja pysyessäni budjetissa minun pitäisi olla helvetin tyytyväinen.

BTW, unirytmini on kohtuu mielenkiintoinen tällä hetkellä. Viime yönä sain unta kello kolme yöllä ja heräsin 14:45. Nyt nukahdin jo 23:30, mutta sain nukuttua vain hieman yli kolmeen. Nousinkin kirjoittamaan tätä, kun keskellä yötä ei oikeen muuta järkevää voi tehdä. Yhdeksältä pitäisi olla ylhäällä ja kello 11 pelaamassa sulkapalloa. Katotaan kuinka paljon kahvia tämä aamulla vaatii?

Osakesalkku:

En tehnyt veromyyntejä viikolla enkä muitakaan toimenpiteitä. Nyt kun kirjoitan tätä uudenvuodenaaton aamuyönä, niin havahdun siihen, että hesan pörssi on huomenna kiinni. New york on kuitenkin auki. Tällä hetkellä mahdollisuudet veromyynteihin on tappiolla olevien IBM ja GILD kanssa. Viime vuonna muistan, että vuoden eka päivä oli todella vahva nousupäivä ja niin oli koko tammikuukin. Myynti vuoden viimeisenä päivänä hieman kauhistuttaa ja muutenkin on ehkä syytä miettiä kaupankäynnin kuluja.

2 kommenttia:

 1. Kannattanee jättää tappiomyynnit ensivuoden puolelle niin on mahdollisuus vähentää tappiot laajemmin, esim. osingoista.

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, mulla tulee kyllä sen verran lainan korkojakin, että eipä tässä mitään taida jäädä mistä vähentää. Kuten viikon 53 raportista voi nähdä, niin ne veromyynnit tosiaan jäi vuodelle 2016.

   Poista