maanantai 14. joulukuuta 2015

Viikkoraportti #2 (50/2015)

Aloitin haasteen tässä kuun vaihteessa ja nyt on joulukuu jo pitkällä. Tässä tulee haasteeni viikkoraportti numero 2.

Kulut:

Heti alkuun tärkeimmät eli ne kulut viikolta 50 (7.12.-13.12.):

Ruokaostokset 29,66€
Bussikortti 20€
Netti 23,22€
Spotify 0€
Sähkö 0€
Työpaikkaruokailu 0€
Vakuutukset 0€
Muut kulut 31,95€
Yhteensä 104,85€

Budjettini oli 450€/kk eli noin 112,5€ viikossa. Tällä viikolla tämä alitettiin. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että kuukausi ei aina ole tasan neljä viikkoa.

Ruokaostokset pysyivät budjetissa, sillä budjetoitu 150€/kk tarkoittaa noin 37,5€/vko. Latasin bussikorttiani 20 eurolla (budjetti 50€/kk), jolla pääsen matkustamaan seutumatkoja. Perjantaina ja lauantaina tulikin käytyä Helsingissä ja Vantaalla. Tämä budjetti on ylittynyt tämän kuukauden osalta jo, sillä olen ladannut korttiani jo yli 60 eurolla. Loppu vuonna voi tulla vielä lisää seutumatkoja mm. välipäivinä ja uudenvuoden aattona.

Nettikulut olivat selvästi budjetoitua suuremmat, koska olin epähuomiossa soittanut nettiliittymästäni. Ennen kuin hankin tabletin, niin sim-kortti oli välillä kiinni puhelimessani. Jatkossa nettikulujen pitäisi pysyä budjetissa eli alle 13,5€/kk.

Muut kulut sisälsivät lääkkeiden ostoja (11€) ja pubissa käyntejä kaksin kappalein. Silleen uskomatonta, että vaikka ostin vain kaksi olutta kapakista, niin ne muodostavat koko viikon kuluista noin 17 %.

Muuta:

Muuten viikko oli tapahtumiltaan melko köyhä. Tablettini saapui matkahuollon kautta ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen laitteeseen. Nyt kun olen kokeillut sekä 10 tuumaista että nykyistä 8 tuumaistani, niin voin todeta, että 8 tuumainen sopii paremmin käyttööni.

Viime viikolla liimaamani bluetooth kuulokkeet ovat toimineet hyvin ja liimaukset ovat pitäneet toistaiseksi. Kyllä se on ihan päällikköä nyt istuskella sohvalla tabletin kanssa tai langattomat kuulokkeet päässä käydä keittiössä tai tehdä vatsalihaksia ilman, että kuulokkeet häiritsevät menoa.

Osakesalkku:

Viime viikolla jo myymäni Chevronin maksama osinko 30*1,07 USD ilmestyi tilille 11.12. Myös IBM:n kvartaaliosinko ilmestyi tilille 11.12. Edellisessä raportissa sanoin, että loppuvuoden aikana ei taida enää muita osinkoja tulla, mutta olin selvästikin väärässä. Osingot ilmestyvät selvästi myöhässä Nordnettiin verrattuna niiden maksupäivään jenkkilässä. Tämän vuoden osinkosaldo kasvoi hieman summaan 985,42€.

Päivitin myös salkkusivuani 8.12., koska viimeinen päivitys oli jo usean kuukauden vanha. Realiaikaisesti salkkuani voi toki seurata sharevillessä, jossa jaettu salkkuni on nimellä FyysikonOsingot.

4 kommenttia:

 1. Voitko hieman valottaa, miten voit saada viikon ruoat 30eurolla? Se tekee n. 4.5e/päivä. Itselläni menee 50e-60e viikossa, koska terveellinen ruoka on todella kallista. Liha, kala, munat, kasvikset, pähkinät, hedelmät ja rasvat maksavat maltaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa pitää huomioida, että se ei sisällä työpaikkaruokailuja, jotka laskutetaan palkan yhteydessä. Eli tuohon summaan sisältyy 7*aamiainen + 7*päivällinen + 2*lounas.

   Syön aamulla rahkaa, raejuustoa, mysliä ja jugurttia. Kahvit saan töistä. Päivälliseksi syön yleensä riisin/pastan/perunoiden lisäksi kana tai jauheliha kastiketta. Päivälliseen kuuluu myös kurkkua ja tomaattia, joskus muutakin salaattia. Thats about it!

   Ostan toki kaiken ruuan Lidlistä, joka on omille ostoksilleni noin 7% Prismaa halvempi. Tämä perustuu noin vuosi sitten tekemääni vertailuun, josta kirjoitin oman tekstinkin: http://fyysikonosingot.blogspot.fi/2014/10/ruuan-hintavertailu-syksy-2014-lidl.html?m=1

   Poista
 2. Itselläni on ipad ja olen siihen ihan tyytyväinen ollut. Taitaa olla ensimmäinen retina -näytöllinen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ipadin olisin hankkinut jos olis ollut iluuri myös. Nyt on molemmat androideja.

   Poista