sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Viikkoraportti #1 (49/2015)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Aloitin haasteen tässä kuun vaihteessa ja nyt on ensimmäinen viikko takana. Toisin sanoen ensimmäinen viikkoraportti on edessä.

Kulut:

Heti alkuun tärkeimmät eli ne kulut viikolta 49 (1.12.-6.12.):

Ruokaostokset 43,86€
Bussikortti 40,7€
Netti 0€
Spotify 0€
Sähkö 0€
Työpaikkaruokailu 0€
Vakuutukset 0€
Muut kulut 38,4€
Yhteensä 122,96€

Budjettini oli 450€/kk eli noin 112,5€ viikossa. Tämä ylitettiin, mutta tein ostoja, joita en tee joka viikko tai edes joka kuukausi.

Ruokaostokset pysyivät lähes budjetissa, sillä budjetoitu 150€/kk tarkoittaa noin 37,5€/vko. Latasin bussikorttiani noin 40 eurolla (budjetti 50€/kk), jolla sain Espoon sisäistä aikaa 23.12. asti. Kuulin samalla R-kioskin myyjältä, että vuoden vaihteessa on tulossa melkoiset korotukset bussimatkustamisen hintaan ja ladattaessa tämän vuoden puolella hinta pysyy nykyisenä. Kun lataa joulukuun puolella vaikka huhtikuun loppuun asti, niin voi säästää muutaman euron per kuukausi. Nykyisin Espoon sisäinen aika maksaa 49,5€/30vrk ja ensi vuonna hinta nousee 52,4 €/30vrk.

Muut kulut sisälsivät nappikuulokkeiden oston (15€) rikkoontuneiden tilalle ja muutaman Iisalmen IPA:n (a' 2,85€) sekä kaupungilla käynnin.

Muuta:

Viikon aikana tapahtui muutakin. Veronpalautukset tulivat 3.12. ja tilille ilmestyi 315,48€. Lisäksi kaveri maksoi perjantaina velkansa 73,78€. Tämän jälkeen taidan olla sujut kaikkien kanssa eikä ketään ole minulle velkaa. Sain siis muita tuloja yhteensä 389,26€.

Nappikuulokkeet hajosivat jo aikaa sitten ja olen siitä lähtien käyttänyt isompia sangallisia bluetooth kuulokkeita. Niissä on kuitenkin ollut ongelmana se, että kuulokkeiden ja korvien väliset pehmusteet ovat lähteneet irti ja niitä on ollut ikävä käyttää. Nyt kun vihdoin sain ostettua nappikuulokkeet, niin sain aikaseksi myös korjata nuo sangalliset bluetooth kuulokkeet. Musiikin kuuntelu työmatkoilla ja muutenkin liikkuessa on niin vahva tapa, että en ole pystynyt jättämään kuulokkeita liimaukseen ennen uusien nappien hankintaa. Nyt sain kuitenkin liimauksen tehtyä ja se onnistui hyvin. Näyttää ihan uudelta, mutta pitää vielä katsoa miten liimaus kestää käyttöä. Toivottavasti pitää. Uusien ostaminen olisi maksanut 60-100€, mutta korjaaminen ei maksanut mitään.

Ostin myös tabletin 279€:lla Gigantin super sunnuntaista tänään itsenäisyyspäivänä. Kyseessä on Huawein 8 tuumainen mediapad m2. Normaalihinta oli 349e ja vastaava hieman parempi Samsung tab2 s8 maksaisi 4g ominaisuudella 499€. Mielestäni tabletti oli erittäin edullinen verrokkeihin nähden.

Osakesalkku:

Tällä hetkellä salkkuni on velaton ja siellä on jopa positiivinen käteispositio. En ole tehnyt viime raportin jälkeen toimenpiteitä. Olen pysynyt enemmän odottavalla kannalla. Jonkin verran olen seurannut markkinoita ja olen ihmetellyt mm. Kinder Morganin (KMI) rajua pudotusta.Kurssi on laskenut viime viikolla noin 30 % ja vuoden alusta noin 60 %. Kurssipudotuksen ansiosta yield on noussut jopa 12 %:iin.

Viime viikolla Aflac maksoi korotetun osingon (0,39->0,41) ja ilmestyi tilille 2.12. Osinkoa nostettiin 5,1 %. Osinkoja on tullut tämän vuoden aikana 939,67€. Loppuvuoden aikana ei taida enää tulla muita. Kun laskee mukaan osuusmaksun korot ja bonukset (noin 130€), niin tämän vuoden tavoite 1000€ tulee täyteen.

Tällä hetkellä luovutusvoittoja on 278,56€. Katsotaan nyt teenkö loppuvuoden aikana jotain vero-optimointia. Pitää miettiä tulevia vähennyksiä myös, sillä tulonhankkimisvelan korot voi ainakin vähentää pääomatuloista. Toki sitten osingoista ja osuusmaksun koroista menee myös veroa.

2 kommenttia:

  1. Ölppä maistuu =) Hyvä ettet juonut niitä baarissa, olisi ollut hiukan kalliimpaa =D

    VastaaPoista
  2. 2,85 kaupasta, 7,9 pubista. Kuppilasta kun ostaa, niin osallistuu lamaa vastaan taisteluun :)

    VastaaPoista