perjantai 3. elokuuta 2018

Tulot ja menot 1-6/2018

Viime vuoden jälkeen en ole julkaissut enää tulot ja menot tekstejä, koska mielestäni ne eivät ole erityisen mielenkiintoisia tehdä saati lukea. Vaikka se kuuluu mielestäni olennaisena osana jokaisen henkilön talouden hallintaan, niin se on usein vain kasa lukuja ja niiden perusteella tehtyjä päätöksiä. Tässä tekstissä dokumentoin alkuvuoden tulot ja menot myöhempää käyttöä varten.

Kulutus ja säästöt

Menot keskimäärin:
Kiinteät kulut 1963€
Vuokra 410€
Sähkö 43€
Hoitovastike ja vesimaksu 104€
Rahoitusvastike 226€
Asuntolainan korot 32€
+_____________________________________
Menot yhteensä 2778€/kk

Tulot keskimäärin:
Palkkatulot 3775€
Muut työtulot 92€
Muut työkulut 95€
+_____________________________________
Tulot yhteensä 3772€/kk

Säästöt keskimäärin:
Asuntolainan lyhennys 178€
Muut 816€
+_____________________________________
Säästöt yhteensä 994€/kk

Säästöaste keskimäärin 26,4%.

Alla erittely viime vuoden kiinteistä kuluista keskimäärin:
Ruoka:
Ruokaostokset 286€
Työpaikkaruokailu 166€
Ravintolat 121€

Juhliminen:
Kauppa/alko 43€
Baarit 219€
Taxit 27€
Uhkapeli häviöt 173€
Uhkapeli voitot +122€
Matkaliput 433€
Tulot +81€
Velat 61€

Tavarat ja palvelut:
Lääkkeet 27€
Vakuutuskorvaukset lääkkeistä +22€
Vaatteet 32€
Lahjat 22€
Sekalaiset 386€
Bussikortti 51€
Nettipalvelut 49€
Vakuutukset 0€
Harrastukset 52€
Jäsenmaksut 22€

+_____________________________________
Yhteensä 1963 €/kk

Onpahan ollut alkuvuosi. Menot ovat olleet korkealla, mutta onneksi myös tulot kiitos palkankorotuksen ja muutamien työmatkojen. Alkuvuonna on osittain mennyt vuokraa ja sijoituskämpän kuluja samaan aikaan, mikä on pitänyt menot korkealla. Heinäkuusta alkaen tätä ei enää näy sillä sijoitusasuntopyörii täysin vuokran pohjalta. Lisäksi olin pari viikko Indonesiassa, mikä näkyy korkeina matkalippukuluina ja baarikuluina. Muutin vuokra-asuntoon alkuvuoden aikana, joten uusien huonekalujen kuten sohvan ja sängyn osto näkyy korkeina kuluina sekalaiset sarakkeessa.

Loppuvuodelle odotan maltillisempaa kulutusta vaikkakin edessä on lastenrattaiden hankinta ja ostin eilen myös auton. Tässä kävi kyllä niin, että rattaat olivat kalliimmat kuin auto. Mitään reissuja ei enää ole tiedossa tämän vuoden puolella ja loppu vuoden ajattelinkin keskittää perheen kanssa oleiluun.

4 kommenttia:

 1. Mä olen aina ihmetellyt miten joillakin ihmisillä asuntolainen lyhennys ei ole kulu. Mun on ainakin _pakko_ maksaa se seuraavat 21v, joten mulla se on ainakin kulu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on käytännössä sijoitusasunto, jossa asuin 2v1kk. Lainan lyhennys on mielestäni säästöä tässä tapauksessa. Voin myydä asunnon ja saan säästämäni rahan tilille olettaen, että asunnon myyntihinta ei ole laskenut. Siinö mielessä olet oikeassa, että periaatteessa tämä säästö muuttuu kulusta säästöksi vasta asunnon myynnin yhteydessä.

   Poista
 2. Minkälaisen ladan oikeen ostit jos jotkut rattaat maksoi enemmän? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pitäisi kysyä minkälaiset rattaa tuli tilattua? ;)

   Auton myyjänä oli perhe, joka oli muuttamassa ulkomaille ja heille kävi autonluovutuspäiväksi vain tietty hetki. Tämä toi hintaa alas, normaalitilanteessa auton pyynti-/myyntihinta olisi ollut reilu 2000 euroa, mutta nyt kaupat tehtiin tonnilla.

   Poista