tiistai 5. syyskuuta 2017

Siili lipittää maitoa ja kasvaa, Siilin Q2

Siili Solutions julkaisi tuloksensa 15.8.2017. Tulos oli hyvä. Liikevaihto (+22%) ja osakekohtainen tulos (+22,2%) kasvoivat reilusti. Siili teki muutaman yritysoston, mutta kasvu oli lähinnä orgaanista. 

Olen ostanut Siiliä kerran, joka tapahtui ennen splittiä ja päälistalle siirtymistä:
Osto 22.03.2016 40kpl @ 22,84€.

Keskihintani on kaupankäyntikulut ja splitti mukaan lukien 7,67€. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa noin 12,6 euron hintaan. Osakkeen paino salkussa on kohtuullinen ja olen valmis lisäämään Siiliä, jos hinta on oikea. Katsotaan miltä nykyinen arvostus näyttää?

P/E on tällä hetkellä 24,33 ja osakkeen osinkotuotto on n. 2,4% maksuosuuden ollessa n. 58%. Vuodelle 2017 odotetaan 0,64€ EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 19,7. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 10 vuotena 10%, mutta sen jälkeen hidastuu 4 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan 12,75€. Osake näyttää oikein hinnoitellulta tällä hetkellä.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Siili vaikuttaa olevan oikein arvostettu. Alkuperäinen sijoitusteesi meni, että irtaudun Siilistä, kun n. 400M€ markkina-arvo on saavutettu. Tähän on vielä matkaa, joten ehkä Siiliä olisi syytä lisätä. Holdataan ja kerätään osinkoja nyt ainakin.

Lisää suomenkielisiä tekstejä Siilistä löytyy mm. omasta blogistani ja myös Inderesin laaja raportti on saatavilla ilmaiseksi:
http://fyysikonosingot.blogspot.fi/2015/03/siili-on-oikein-arvostettu.html

https://www.inderes.fi/arvonluonti-jatkuu

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti vertauskuva ei osoittaudu liian tarkaksi, ja siili mene pahasti ripulille maidon lipittämisestä... (Maito siilille kyllä maisuu, mutta ovat laktoosi-intolerantteja)

    VastaaPoista