maanantai 4. syyskuuta 2017

Maikkel Korssin Q1 oli hyvä

Kors julkaisi tuloksensa 8.8.2017. Tulos oli kohtuullinen, liikevaihto (-3,6%) ja osakekohtainen tulos (-3,6%) laskivat. Tukkumyynnin liikevaihto laski selvästi, mutta retail puolella oli hieman kasvua. Samojen kauppojen myynti (sss) kuitenkin laski ja retail liikevaihdon kasvu johtui uusien liikkeiden avaamisesta. SSS ei laskenut kuitenkaan niin paljon kun oli pelätty ja kurssi nousi n. 20% tulosjulkistuksen yhteydessä.

Olen ostunut Michael Korssia vain kerran:
Osto 03.08.2015 50kpl @ $39,25.

Keskihintani on tällä hetkellä kaupankäyntikulut mukaan lukien $39,58. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa noin 43 dollarin hintaan. Kors lunasti viime vuonna Kiinalisenssin ja ostaa Jimmy Choon. En ymmärrä ihan tarvetta alkaa rönsyilemään, enkä tästä syystä ole kiinnostunut lisäämään painoa yrityksessä. Eikö yrityksen johdolla olee nää luottoa omaan brändiin? Katsotaanpa kuitenkin mikä Korsin arvostus on tällä hetkellä?

P/E on tällä hetkellä n. 13,3 ja osakkeen osinkotuotto on 0%, sillä Kors ei toistaiseksi maksa osinkoja. Vuodelle 2017 odotetaan $3,71 EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 11,5. Jos oletetaan, että EPS ei kasva seuraavina 5 vuotena ja sen jälkeen tasantuu 2 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan $34,85. Osake vaikuttaa melkoisesti ylihinnoitellulta tällä hetkellä. Jos kasvu onkin 3,5% vuodessa, niin arvoksi saadaan $39,01.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Kors näyttää tällä hetkellä n. 22 % yliarvostetulta. Minua epäilyttää erityisesti Jimmy Choon oston kannattavuus, sillä hintalappu oli melko kova 1,2 miljardia. Tuo pitää siis suhteuttaa Korsin kokoon (mcap 6,5 miljardia, liikevaihto 4 miljardia). Toistaiseksi jään odottelemaan liiketoiminnan kehittymistä ja toivon, että koko ala elpyisi hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti