torstai 7. syyskuuta 2017

Jenkkilän lidlin Q2

Walmart julkaisi tuloksensa 17.8.2017. Tulos oli kohtuullinen, liikevaihto (+2,1%) kasvoi, mutta osakekohtainen tulos (-20,7%) laski selväst. Myynnin kasvu johtui lähinnä same store salesin kasvusta, mikä oli hyvä uutinen. Tuloksen heikkenemisestä noin puolet selittää velkajärjestelyihin liittyvät tappiot ja kulut.

Olen ostunut Walmarttia vain kerran ja se on yksi pitkäaikaisimmista sijoituksistani:
Osto 05.02.2013 16kpl @ $70,00.

Keskihintani on tällä hetkellä kaupankäyntikulut mukaan lukien $70,42. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa noin 80 dollarin hintaan. En ole ajatellut lisätä walmarttia tällä hetkellä, sillä yhtiö ei juuri kasva ja haasteena on verkkokaupan aiheuttama voimakas kilpailu. Katsotaanpa kuitenkin mikä Walmartin arvostus on tällä hetkellä?

P/E on tällä hetkellä n. 19,3 ja osakkeen osinkotuotto on 2,54% osingonmaksusuhteen ollessa 49%. Vuodelle 2017 odotetaan $4,36 EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 18,4. Jos oletetaan, että EPS tasantuu jatkossa 2 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan $44,47. Osake vaikuttaa erittäin ylihinnoitellulta tällä hetkellä. Jos kasvu olisikin seuraavat 5 vuotta 3,5% vuodessa, niin arvoksi saadaan $47,28.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. WMT näyttää tällä hetkellä n. 44 % yliarvostetulta. En usko oikein millään, että walmart pystyisi kasvamaan jenkkitaloutta nopeammin. Ainoastaan voittamalla markkinaosuuksia nettikaupassa tai laajentamalla voimakkaasti Eurooppaan (yritysosto?), Aasiaan tai Afrikkaan näkisin mahdollisuuksia nopeaan kasvuun. Toistaiseksi jään odottelemaan liiketoiminnan kehittymistä ja kerään osinkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti