maanantai 4. syyskuuta 2017

Pandoran taseessa muutakin kuin pelkkä lipas, Q2 oli hyvä

Pandora julkaisi tuloksensa 8.8.2017. Tulos oli odotusten mukainen. Liikevaihto (+12%) nousi, mutta osakekohtainen tulos (-7,5%) laski. Liikevaihto kasvoi erityisesti Pandoran omissa liikkeissä ja maantiteellisesti Euroopassa sekä Aasiassa. Jenkkilä pysyi vakaana.

Olen ostanut Pandoraa vain kerran ja sekin tänä vuonna:
Osto 24.05.2017 20kpl @ 631,5 DKK.

Keskihintani on tällä hetkellä kaupankäyntikulut mukaan lukien 635,22 DKK. Tällä hetkellä osakkeella käydään kauppaa noin 654 kruunun hintaan. Osake on uusi tuttavuus ja mielenkiintoinen lisä salkussani. Olen valmis lisäämään Pandoraa salkkuuni, kunhan hinta on oikea. Katsotaan miltä Pandoran nykyinen arvostus näyttää?

P/E on tällä hetkellä 12,41 ja osakkeen osinkotuotto on n. 5,7% maksuosuuden ollessa n. 68%. Vuodelle 2017 odotetaan 56,5 kruunun EPS:ä eli forward-P/E on tämän päivän kurssilla n. 11,6. Jos oletetaan, että EPS kasvaa seuraavina 5 vuotena 5%, mutta sen jälkeen hidastuu 2 % kasvuun, niin DCF:llä voidaan laskea osakkeen nykyarvo. Käyttäen 12 % tuottovaatimusta osakkeen arvoksi saadaan 651,1 DKK. Osake näyttää about oikein hinnoitellulta. Strategia on mielenkiintoinen ja korualan brändittömyys voi osoittautua todella hyväksi orgaaniseksi kasvuajuriksi vuosiksi eteenpäin. Jos liikevaihdon kasvu näkyisi 10% tuloksen kasvuna seuraavat 10 vuotta , niin osakkeen nykyarvo olisi 994 kruunua.

Olen viime aikoina yrittänyt metsästää osakkeita harvoin ja valita hyvin tarkkaan ostopaikkani. 12 % tuottovaatimuksen käyttäminen on auttanut tämän saavuttamisessa, sillä osakkeet tulevat ulos DCF laskurista lähes joka kerta yliarvostettuina. Pandora on about oikein arvostettu, mutta olen valmis lisäämään kurssin laskiessa nykyisen keskihintani alle. Holdaan ja kerään osinkoja. Toivottavasti liikevaihdon kasvu välittyy pidemmällä aikavälillä myös tulokseen.

3 kommenttia:

 1. Itse olen myös Pandoran omistaja ja olen tullut hyvin pitkälti samankaltaisin johtopäätöksiin Pandoran suhteen. Itsellä tarkoitus lisätä positiota tämän hetkisen kurssilaskun johdosta jollain aikataululla. Kirjoitin itsekin Pandorasta aikaisemmin: https://osinkoinsinoori.blogspot.fi/2017/07/kiinnostavat-sijoituskohteet-3-pandora.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää hinta olevan edukkaampi kuin kirjoitushetkelläsi. Itse en ole vielä tarkkaan kattonut seuraavaa ostotasoani, mutta nykyään yleisesti seuraava osto on about 20% alle edellisen oston. Kaiken lisäksi loppu vuonna pitäisi saada säästettyä salkkuun pääomiakin.

   Poista
  2. Nyt näyttää hinta olevan edukkaampi kuin kirjoitushetkelläsi. Itse en ole vielä tarkkaan kattonut seuraavaa ostotasoani, mutta nykyään yleisesti seuraava osto on about 20% alle edellisen oston. Kaiken lisäksi loppu vuonna pitäisi saada säästettyä salkkuun pääomiakin.

   Poista