torstai 6. elokuuta 2020

Heinäkuun ostokohde: Automatic Data Processing (ADP)

Viime tekstissä kirjoitin, että kesälomat alkavat olla ohi ja kävin läpi alkuvuoden säännöllisiä ostoja ja muita kesäkuulumisia sijoitusrintamalla. Vaikka kirjoittelin tekstiä 25. heinäkuuta, niin heinäkuun säännöllinen osto oli edelleen pohdinnassa. Loppu päätelmä heinäkuun ostosta oli seuraava:

"Yksinkertaisinta olisi kuitenkin panostaa laatuun ja ostaa ADP:tä 1200 eurolla ensi viikolla heinäkuun säännöllisenä ostona ja miettiä tilannetta uudestaan elokuussa. Yksi periaatteista on KISS eli keep it simple stupid, mikä sopii hyvin tähänkin."

Niinhän siinä sitten kävi.

Muutama päivä tekstin kirjoittamisen jälkeen ADP:n kurssi laski yhden päivän aikana 7% ja hinta tuli selvästi houkuttelevimmaksi suhteessa laatuun ja arvoon. Kurssilasku liittyi Q4 tulosjulkistukseen (lisää alla).

Heinäkuun säännöllisenä osto

Salkkuun tuli 10 kpl lisäys ADP positioon edellisten 16 kpl päälle. Tein oston lynxissä 29.7. hintaan 135,74 USD/kpl + 3,5 USD kaupankäyntikulut.

ADP oli viimeksi toukokuussa säännöllisenä ostona ja kirjoitin siitä laajemmin täällä. Eniten minua ADP:ssa kiinnostaa stabiili ja hyvä kannattavuus sekä liiketoiminnan kilpailukyky ja ADP:n vahva markkina-asema:
  • ADP hoitaa joka 6. USA:laisen työntekijän palkanmaksun,
  • Markkinaosuus jenkkilässä reilu 20%,
  • ADP:n asiakkaat eivät vaihda palvelujen tarjoajaa kovin usein,
  • ADP:n asiakaspysyvyys on 11 v henkilöstöpalveluissa ja 6 v ulkoistetussa henkilöstöhallinnassa,
  • Pitkän aikavälin ROE n. 27%,
  • Pitkän aikavälin nettomarginaali n. 13%.
ADP edustaa salkustani tällä hetkellä noin 4,2 % osuutta ja position suuruus on n. 3000 euroa.

ADP:n 2020 Q4 tuloksen pääkohdat:

Vuoden 2020 liikevaihto kasvoi vain 3% viime vuoteen nähden, mutta nettovoitto kasvoi 8%. EPS kasvoi 9% ja oli 5,7 dollaria per osake. 2021 ohjeistuksena annettiin liikevaihdon lasku 1-4% ja EPS:n lasku 12-17%.

Pandemia on aiheuttanut työttömyyttä USA:ssa, joka vaikuttaa suoraan ADP:n liiketoimintaan (liikevaihto ja float pienenee). Tämän odotetaan jatkuvan myös seuraavana raportointi vuonna. Pandemian tukitoimet ovat myös laskeneet korkotasoa, jotka vaikuttavat ADP:n floatista saamiin korkotuottoihin, joiden odotetaan laskevan n. 150 MUSD  (n. 30%) vuoteen 2020 nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti