torstai 21. toukokuuta 2020

Aliarvostettuja yrityksiä seurantalistaltani

Helatorstai kertoo, että toukokuun ihanat kelit vaihtuu kohta kesäkuuksi. Koronakevät on mennyt todella nopeasti. Tuntuu kuin mitään ei olisi tapahtunut tammikuun lopun jälkeen vaikka siitä on aikaa jo kohta 4 kuukautta. Keli on kyllä muuttunut, hyytävien pakkasien ja sisällä kyhjöttämisen sijaan istun kirjoittamassa tekstiä takapihalla riippukeinussa huppari päällä olutta siemaillen vielä tälleen 23 aikaan illalla.

Tässä tekstissä katson lyhyesti aliarvostetut yritykset seurantalistaltani kesäkuun kuukausiostoa silmällä pitäen. Hinnoittelu toki elää jatkuvasti, joten tämä on lähinnä alustavaa pohdintaa.

Seurantalistallani on yhteensä 35 yritystä, joista 24 on salkussani ja 11 vielä markkinoilla. Listan yrityksistä 14 on aliarvostettua ja kaikki näistä on jo salkussani olevia yrityksiä.

Alla lista kaikista aliarvostetuista yrityksistä tällä hetkellä:

Osa näistä on jo ylipainossa tai sopivassa painossa ja vain kourallinen alipainossa. Toisaalta en anna painotukselle suurta merkitystä kunhan positio ei kasva yli 10 % salkustani.

Enemmän merkitystä annan laadulle suhteessa painoon ja aliarvostukselle.

Mielestäni parhaimmat yritykset yllä olevalta listalta ovat Tractor Supply, Stryker, ICE ja ADP. Näistä ADP on aliarvostetuin (24%) ja muut kohtuu neutraalin hintaiset: TSCO 3,7%; SYK 11%; ICE 7,8%. TSCO on salkkuni suurin sijoitus 6,9% painolla, joten en koe tarpeelliseksi lisätä sitä näin pienellä aliarvostuksella. ICE ja SYK ovat kumpainenkin vain 1,2% salkustani ja ADP on tämän kuun lisäyksen jälkeen 2,8% salkustani. ICE ja SYK (ja miksei myös ADP) ovat molemmat potentiaalisia ostokohteita vaikka aliarvostus ei olekaan merkittävä, mutta laatua halvoin saa "halvalla".

Aliarvostetuimmat yritykset ovatkin sitten Aflac, Altria, Booking, Gilead, Nokian Renkaat ja Fortum. Kaikki vähintään 30% aliarvostettuja. Näiden paino salkussani on 3,8% - 4,6%. Käytännössä jokaisen paino on nyt sopiva enkä haluaisi merkittävästi enää lisätä mitään näistä. Ainut poikkeus on ehkä Booking Holdings, jossa on kuitenkin omat haasteensa. Yritys nimittäin toimii matkailualalla, joka on melkoisessa henkihieverissä koronan takia. Tästä johtuen en halua kasvattaa positiota vielä näillä hinnoilla vaikkakin koen, että BKNG:llä on noin 50% nousuvara fair valueen. Epävarmuus matkailualalla on kuitenkin niin suurta, joten mielummin odotan nykyisen position kanssa. Aflacia ja Altriaa ostin tässä kuussa jo lisää ja Fortumia huhtikuussa. Periaatteessa joukosta jää jäljelle Gilead ja Nokian Renkaat, jotka ovat tietyllä tapaa joukon heikkolaatuisimmat.

Sitten jos katsoo vielä painotuksia, niin edellä mainittujen ICE:n, SYK:n ja ADP:n lisäksi yllä olevalta listalta Medtronic ja 3M ovat alipainossa. MDT on salkustani vain 1,5% ja 3M noin 2,3%. Näiden aliarvostukset ovat kuitenkin kohtuu neutraalit: 3M 7,6% ja MDT 0,6%.

Yhteenvetona siis ICE, SYK, ADP, 3M ja MDT olisivat hyviä ostokohteita kesäkuuksi. Kun vielä katsotaan salkkuni sektoripainoja, niin finanssi- ja terveydenhoito ovat pienessä alipainossa. Tämän perusteella voisi olla hyvä idea tehdä lisäys ICE, SYK ja MDT positioihin.

Katsotaan miten hinnoittelu elää ja miten taloustilanne globaalisti etenee tässä hyvin epävarmassa tilanteessa. Yksi asia on onneksi lähes sata varmaa. Kesäkuussa kelit lämpenee ja kesälomat alkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti