sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Osakekurssit ovat laskeneet lähes kautta linjan

Kävin läpi seurantalistalla olevien yritysten kurssimuutokset ja tässä yhteenveto lähes kautta linjan tapahtuneesta korjausliikkeestä.

Vertailin perjantain 20.3. päätöskursseja 19.2. päätöskurssiin ja 52 viikon korkeimpaan lukemaan. 19.2. on valittu vertailukohdaksi, koska silloin oma salkkuni ja samoin SP500 saavutti kaikkien aikojen korkeimmat arvonsa. Oman salkun markkina-arvo oli 70 200 euroa ja SP500 indeksin pisteluku oli 3386.

Alla olevassa kuvassa on kaikkien seurantalistalla olevien yritysten kurssimuutokset hieman värikoodattuna.


Kuten sanoin, tiputus on tapahtunut lähes kautta linjan, mutta listallani on yksi poikkeus. Gilead Sciencen kurssi on noussut hieman 19.2. jälkeen. Uskon tämän liittyvän Gileadin kehityksessä olevan Ebola-lääkkeen Remdesivirin mahdollisuuteen toimia nykyiseen koronavirukseen sairastuneiden hoitavana lääkkeenä.

Muutenkin listalla voi huomata melko suuriakin eroja kurssimuutoksissa. Fortum, Aflac ja Booking Holdings ovat tippuneet yli 40%, kun taas Kone vain n. 10%.

Ei ehkä tule yllätyksenä, että Fortum, Aflac ja Booking Holdings ovat myös aliarvostetuimpien top5 listalla, kun taas Kone vaikuttaa edelleen yliarvostetulta. Top5 listalta löytyy myös melko maltilla lasketelleet Altria ja Tractor Supply.

Kurssien alettua laskea olen vaihtanut Betssonin sekä Pandoran muihin sijoituksiin. Näistä olen kirjoittanut täällä ja täällä.

Kaupat 25.2.2020:
Betsson myynti 56,9 SEK
Tractor Supply osto 96,15 USD
Altria osto 43,93 USD
Moodys osto 267,26 USD
ICE osto 94,29 USD

Kaupat 4.3.2020:
Pandora myynti 305,2 DKK
Altria osto 42,6 USD
Booking Holdings osto 1697,3 USD
Starbucks osto 79 USD
Stryker osto 192,6 USD

Katsotaanpa onko vaihdot olleet järkeviä lyhyellä aikavälillä silmämääräisesti. Betsson on laskenut myynnin jälkeen 41,0% ja Pandora 33,3%. Keskiarvona laskua on tullut 37% näille myydyille.

Entäs ostetuille?
Tractor Supply -21,1%
Altria -19,5%
Moodys -34,2%
ICE -22,6%
Booking Holdings -30,6%
Starbucks -26,5%
Stryker -27,6%

Keskiarvona laskua on tullut 26% ostetuille. Hevosten vaihdot ovat toistaiseksi ollut onnistuneita, mutta eihän tällä tarkastelulla ole oikeasti mitään merkitystä muuta kuin viihdemielessä.

Periaatteessa olisin voinut toimia niin, että en olisi sijoittanut heti myynnistä vapautunutta käteistä takaisin markkinoille. Kaikki ostokseni olivat kuitenkin mielestäni aliarvostettuja ostohetkellä, joten en nähnyt syytä hautoa käteistä. Tällä hetkellä käteispositio on käytännössä nolla, mutta säästämällä salkkuun saa lisää pääomia.

Lähikuukausien aikana tulen sijoittamaan lähinnä listan eniten aliarvostettuihin, mutta myös niihin joiden nykyinen paino salkussani on matala. Pienen painon sijoituksista kiinnostaa erityisesti Starbucks, Medtronic, Stryker, Moodys, ICE ja ADP.

Listan 35 yrityksestä 24 on salkussani ja 11 ulkopuolella. Näistä puuttuvista tällä hetkellä ainoastaan Rockwell on selvästi (>30%) aliarvostettu, mutta myös A.O. Smith, Nike ja Pepsi näyttävät hieman (3-13%) aliarvostetuilta.

Olisin myös halukas lisäämään Visan painoa vaikka se ei erityisen aliarvostetulta vaikuta tällä hetkellä ja sen paino on salkussani sopiva (5,5%).

Tilanne elää tietenkin koko ajan kurssien heiluessa, mutta jännä nähdä mihin päädyn sijoittamaan ja saanko avattua positiot kaikkiin listan yrityksiin tämän kriisin aikana. Tärkeintä olisi, että kaikki seurantalistani yritykset selviävät kriisistä kuivin jaloin tai jopa entistä vahvempina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti