keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Salkkuyritysten Q2 tulosyhteenveto, osa 2

Jenkkifirmat:

Strategic Education 31.7.

Liikevaihto kasvoi 113,8% ja nettoliikevoitto kasvoi 369%.  EPS oli 1,10$. Tulos luvuissa näkyy vielä Capella yhdistyminen, mutta vaikka ne siivottaisiin pois, niin kehitys on ollut hyvää. Strayer yliopiston opiskelijamäärä kasvoi 11,5% ja uusien opiskelijoiden määrä kasvoi 8,5%. Capella yliopiston opiskelijamäärä kasvoi 1,6% ja uusien opiskelijoiden määrä kasvoi 7,8%. Non-Degree segmentin tulos kääntyi ekaa kertaa voitolliseksi liikevaihdon ollessa 4M$, joka on noin 1,6% koko yrityksen liikevaihdosta. Taseessa oli käteistä 440M$ ja velkaa ei ole yhtään. Vapaa kassavirta oli noin 80M$. Osinkoa ei korotettu, ja se pysyi samana 0,5$ per kvartaali, mikä oli pettymys.

Disney 6.8.
Liikevaihto kasvoi 33%, mutta nettoliikevoitto laski 40%.  EPS oli 0,97$. Liikevaihdossa näkyy 21st Century Foxin osto positiivisena kehityksena, mutta se myös rasitti tulosta yhdessä streemauspanostusten kanssa. Liikevaihto kasvoi kaikissa segmenteissä (media, puistot, studio ja DTC) ja samoin operatiivinen tulos pl. DTC, joka teki tappiota noin 550M$. Disney hankki loput 35% Hulusta ja omistaa Hulun tällä hetkellä kokonaan. Disney+, ESPN+ ja Hulu streemauspalvelut ovat hyvää vauhtia kasvamassa ja ne on hinnoiteltu pakettialennuksella 12,99$/kk hinnalla. Disney+ yksinään hinnoitellaan 6,99$/kk tai 69,99$/vuosi. Kilpailun Netflixin kanssa tilaajista voidaan sanoa toden teolla alkavan 12.11. D+:n avaamispäivänä (jenkkilässä, muualla myöhemmin).

Skywork Solutions 7.8.


Liikevaihto laski 14,2% ja nettoliikevoitto laski 50%.  EPS oli 0,83$. Vertailukelpoinen nettoliikevoitto laski vain 22%. Puolijohdemarkkina elää sykleissä ja nyt mennään alas päin. Monet yritykset ovat arvioineet, että kysyntä lähtee elpymään ensi vuoden puolella. Q4 liikevaihdon odotetaan jo kasvavan Q2 liikevaihtoon nähden. Sky5 on Skyworksin 5G tuotepaketti, jota laajennettiin mm. BAW valmiiden laitteiden valmistus aloitettiin, MIPI lineaari antenniviritin tuli mukaan tarjontaan ja Samsung S10 premium 5G puhelimeen saatiin Skyworksin laitteet. Kassassa oli käteistä 970 M$ ja velkaa ei ole yhtään. Luottamus liiketoiminnan positiiviseen kehittymiseen pitkällä aikavälillä antaa n. 16% osingonkorotus 0,38$ per kvartaalista 0,44$ per kvartaaliin.

Walmart 15.8.


Liikevaihto kasvoi 1,8%, mutta liikevoitto laski 2,9%.  EPS oli 1,26$. Kauppakohtainen myynti (comp sales) kasvoi jenkkilässä 2,8%, joka on todella vahva suoritus. eCommerce myynti kasvoi 37%, jota vauhditti varsinkin ruuan nettikauppa. Sam's Club kehittyi myös positiivisesti. Liikevaihto laski USA:n ulkopuolella hieman, johon vaikutti voimakkaasti valuttakurssit. Meksiko ja Kiina kasvoivat, mutta Kanadassa ja Briteissä myynti oli heikkoa. Kannattavuus USA:n ulkopuolella heikkeni selvästi. Pitkäaikainen velka oli 44 miljardia ja vuokrasopimukset 16 miljardia. Omaa pääomaa oli noin 70 miljardia. Korkokulut olivat 585 miljoonaa ja liiketulos 5583 miljoonaa, josta saadaan IC (interest coverage) 9,5.

Medtronic 20.8.


Liikevaihto kasvoi 1,5%, mutta nettoliikevoitto laski 18,6%.  EPS oli 0,64$. Koko vuoden 2020 EPS ennustetta nostettiin 10 senttiä. Uusi ohjeistus odottaa 2020 non-GAAP EPS:n olevan 5,54 - 5,6$. Valuuttakurssit vaikuttivat liikevaihdon kehitykseen negatiivisesti. Vaikka raportoitu EPS oli vain 0,64$, niin non-GAAP EPS oli 1,26$, joka kuvastaa paremmin Medtronic tuloskuntoa. Kaikissa segmenteissä oli kasvua liikevaihdossa ja varsinkin diabetes segmentti kasvoi voimakkaasti (15,3%). Diabetes on toistaiseksi Medtronic pienin segmentti liikevaihdon ollessa noin 592 miljoonaa, joka on vain 8% koko Medtronicin liikevaihdosta. Pitkäaikainen velka oli 24,8 miljardia ja käteistä on taseessa noin 5 miljardia. Oma pääoma oli noin 50 miljardia. Korkokulut olivat selvästi koholla tässä kvartaalissa, joka liittyy velkojen uudelleen järjestelyyn. Medtronic maksoi lainoja noin 5 miljardia ja otti uutta lainaa 5,6 miljardia. Lainojen korkotietojen perusteella Medtronicin korkokulut tulevat laskemaan selvästi jatkossa.

Medtronic ilmoitti 23.8. korottavansa kvartaaliosinkoa noin 8% ja uusi kvartaaliosinko on 0,54$.

Pohjoismaalaiset firmat:

Nokian Renkaat 6.8.
Liikevaihto laski 2,3% ja nettoliikevoitto laski 16,6%. EPS oli 0,53 EUR. Haastavat rengasmarkkinat ja heikko kysyntä erityisesti Euroopassa ja Venäjällä. Investoinnit menossa Yhdysvaltojen tehtaaseen, Espanjan testikeskukseen ja Raskaiden tuotantokapasiteettiin. Ensimmäinen koerengas valmistui jenkkilän tehtaalta. Merkittävien investointien takia velan määrä on lisääntynyt ja NRE ei ole enää nettovelaton. Velkaantumisaste on kuitenkin vain n. 16%.

Novo Nordisk 9.8.
Novo julkaisee lukunsa siten, että luvut edustavat vuoden kahden ensimmäisen kvartaalin tietoja, joten tässäkin on esitetty vastaavat H1 luvut.

Liikevaihto kasvoi 9%, mutta nettoliikevoitto laski 5%. EPS oli 8,39DKK. Liikevaihto kasvoi 5% USA:ssa ja 13% muilla alueilla. Valuuttakurssit vaikuttivat positiivisesti liikevaihdon kehitykseen. GLP-1 markkinaosuus oli 53% ja koko diabetes markkinaosuus oli 28%. Pitkäkestoisen insuliinin markkinaosuus oli 32% ja premix insuliinissa Novo on markkinajohtaja 64% markkinosuudella. Ohjeistuksen mukaan vuoden 2019 vapaa kassavirta on 30-34 miljardia DKK ja liikevaihdon odotetaan kasvavan vuoteen 2018 nähden vakiovaluuttakursseilla 4-6%. Korkokulut ovat todella alhaiset ja hyvin hallinassa. Velkaa oli vain noin 3 miljardia ja omaa pääomaa on 53 miljardia. Käteistä taseessa oli n. 14 miljardia.

Siili Solutions 14.8.
Liikevaihto kasvoi 19,1%,  mutta nettoliikevoitto laski 1%. EPS oli 0,19EUR. Kannattavuus parani ja EBITDA oli 8,7% liikevaihdosta. Siili näyttää olevan palaamassa noin 10% EBITDA kannattavuuteen lyhyt aikaisten uudelleen järjestelyn jälkeen. Henkilöstömäärä kasvoi vuoden takaisesta 11% (70 henkilöllä) ja Siilillä oli 703 henkilöä töissä Q2 lopulla. Siilin tase on nettovelaton ja velkaantumisaste on -6,9%, kun ei huomioida IFRS16 vuokranmaksuvelvoitetta tai yrityskauppoihin sisältyviä ehdollisia vastikkeita. Autoteollisuutta palvelevan liiketoiminnan asiakaskunta on selkeästi rajattu ja erillään Siilin muusta liiketoiminnasta, minkä vuoksi Siili selvittää mahdollisuuksia liiketoiminnan yhtiöittämiseksi.

Pandora 20.8.
Liikevaihto laski 7%, ja nettoliikevoitto laski noin 50%. EPS oli 5,3DKK. Liiketoiminnan uudelleen käynnistys (Programm NOW) vaikutta selvästi tulokseen, mutta positiivisia viitteitä saatiin sen vaikutuksesta marginaaleihin, kulutasoon ja kassavirtaan. Liikevaihdon orgaaninen kehitys oli -7% ja kauppakohtainen myynti laski 10%. Tähän vaikutti erityisesti asiakasmäärien väheneminen fyysisissä liikkeissä. Nettikauppa sen sijaan kasvoi 22%, mutta osuus on edelleen pieni. NOW vaikuttaa useaan eri asiaan ja se näkyi ja tulee näkymään mm. henkilöstömäärän vähenemisenä, tukkumyynti inventaarion takaisin ostamisena, alennuspäivien vähentämisenä, käyttöpääoman vähenemisenä ja tuoteportfolion yksinkertaistamisena. Loppuvuonna pitäisi näkyä vielä lisää tuloksia NOW:n tiimoilta. Vuodelle 2019 odotetaan (ennuste ennallaan), että liikevaihto laskee 3-7% ja EBIT marginaali on 26-28%. Käteistä taseessa on 890 miljoonaa, velkaa 5095 miljoonaa ja omaa pääomaa 5528 miljoonaa.

2 kommenttia:

 1. Eiks sulla ollu myös Texasia?
  Osinko nousi älyttömästi, eli joko johto uskoo kasvuun tai sitten ei ole mitään investoitavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli, Texasin tulos tuli jo aiemmin: https://fyysikonosingot.blogspot.com/2019/07/salkkuyritysten-q2-tulos-yhteenveto.html

   Osinkoon tuli kiva 16,9% korotus, joka tosiaan antaa luottamusta tulevaisuudesta. Puolijohde downsyklien kestoksi on yleisesti arvioitu muistaakseni 4-6 kvartaalia. Tämän on myös muistaakseni TXN viestinyt, että ei näkisi nykyistä tilannetta edes niin pitkänä.

   2017 -> 2018 nosto oli muuten lähes 25%. Kyllä tää vaikuttaa aika hyvältä, kun suuri osa kassavirrasta pystytään palauttamaan omistajille, eikä tarvetta merkittäville investoinneille ole.

   Poista