perjantai 18. helmikuuta 2022

Uusi yritys seurantaan: Keysight Technologies (KEYS)

Uusi yritys seurantaan, Keysight Technologies. KEYS tikkerillä kulkeva yritys on 2014 tapahtuneen spin-offin tulos. Agilenttiin jäi karkeasti kaikki kemian ja bio-analytiikan mittaukset ja Keysight sai elektroniikkamittaukset.

KEYS tuotteina ovat erilaiset mittausintrumentit ja siihen liittyvä softa. Mukana on mm. oskilloskooppeja, lasereita, logiikka-analysaattoreita ja ECAD softa. KEYS on matkan varrella ostanut Aniten, Ixian ja Eggplantin. Liikevaihto on kasvanut n. 10% ja nettoliikevoitto 12,5% vuodesta 2014 lähtien. Tase on hyvässä kunnossa ollen nettovelaton (käteistä 2 miljardia, velkaa 1,8 miljardia) ja interest coverage on erinomainen 13,7.

KEYS ei maksa osinkoa ja osakemäärä on kasvanut 1,6% vuodessa. FY22 EPS konsensusennuste on $6,53, josta saa P/E(f)-luvuksi 25,1 nykyisellä 164 dollarin hinnalla. Vapaa kassavirta on ollut noin 130% nettotuloksesta.

10% tuotto-odotuksella KEYS:n fair value on mielestäni about $158. Osake vaikuttaa hieman yliarvostetulta vaikka on lasketellut jo n. 20% huipuista. Yksi kilpailijoista on Cadence, joka treidaa lähes samalla hinnalla vaikka forward-EPS on 1/3 KEYS:n vastaavasta. Toisaalta Cadencen markkina-asema on paljon vahvempi, lähes monopolimainen tietyilla alueilla.

Jatketaan yrityksen tutkimista ja katotaan jos hinta jatkaa laskuaan (tai arvo nousuaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti