tiistai 27. huhtikuuta 2021

Salkku kehittynyt markkinan mukana: uusi ATH 95700€

Päivittelin blogini salkkusivua ja samalla tein katsauksen nettovarallisuuteen. Markkinat ovat nousseet tasaisen varmasti kuukaudesta toiseen. Tietyllä tapaa alkaa "pelotttamaan" romahdus, mutta toisaalta toivon sen tapahtuvan. Niin kauan kun on salkun rakennusvaiheessa, niin matalammat hinnat on aina parempi asia pitkän aikavälin tuotoille.

Salkkusivun päivityksen yhteydessä (22.4.2021) uusi all time high oli 94 400 euroa, mutta eilisen päätöksessä käytiin jo 95 700 eurossa. 100ke osakesalkku on siis todella lähellä vaikka se ei nyt mikään tavoite olekaan. Salkku kävi ennen koronaa helmikuun puolivälissä 70,2ke tasolla ja droppasi n. 30% vajaa 50ke tasolle viime vuoden maaliskuun rytinässä.

Nettovarallisuuteni ylitti 100ke jo 15.2.2019 ja juuri ennen koronaa saavutettu all time high oli 130,6ke. 140ke raja ylitettiin 10/2020, 150ke tammikuussa ja nyt mennään jo 167ke lukemissa. Alkuvuosina 2012-2015 NAV kasvoi n. 15ke vuodessa. Viime vuonna kehitys oli kaikkien aikojen paras +32ke vuodessa ja tänä vuonna vajaan 4kk aikana plussaa on tullut jo aika tarkalleen 20ke. Lumipallo pyörii kumman helposti ylämäkeen varsinkin pörssien käydessä kuumana.

Salkussani on tällä hetkellä 26 eri yritystä, joista suurimmat ovat Tractor Supply (8%) ja Skyworks Solution (7,5%). Molemmat ovat rikkoneet uusia all time high lukemia viime aikoina. Tractor Supply Q1 tulos oli mykistävän hyvä. Skyworks ilmoitti ekasta isosta yritysostosta omistusaikanani (since 6/2016), jossa 2,75 miljardia laitetaan töihin samalla hajauttaen hieman pois matkapuhelimista ja Apple riippuvuudesta. Markkinat pitivät molemmista ja palkitsi muistaakseni noin 4-5% kurssinousulla.

Tänään ja huomenna tuloskausi jatkuu aktiivisena, sillä ainakin 3M, Starbucks, Texas Instruments, Automatic Data Processing, Moodys, Aflac ja O'Reilly julkaisevat tuloksensa. Seuraan kvartaalituloksia sivusilmällä ja luen vähintään pääkohdat läpi, mutta enpä niihin muuten juuri reagoi.

Osingon korotuksia on tullut alkuvuonna jo 11kpl. Seuraavaksi odotan Medtronic korottavan osinkoa Toukokuussa, mutta 11 seuraavaa vasta kesän jälkeen. Booking ja O'Reilly eivät varmasti maksa osinkoa tuttuun tapaan enkä usko Disneynkään palaavan osingon maksajaksi tänä tai ensi vuonna. Taputellaan tätä koronaa nyt vielä ensi vuosi puistojen kanssa ja investoidaan Disney plussan sekä muiden streaming palveluiden toimintaan, sisältöön ja mainontaan.

Loppuun vielä itselle ja lukijoille muistutuksen sana:

"To make money that they did not have and did not need, they risked the money they did have have and did need. And that is foolish. If you risk something that is important for you to get something that is unimportant for you, that just dont make any sense. I do not care what the odds are you to succeed."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti