lauantai 6. kesäkuuta 2020

Osakesalkkuni rikkoi uuden all time high lukeman: 74 900 €

Ennen koronaviruksen aiheuttamaa pörssikurssien romahdusta, sekä SP500 indeksi että oma salkkuni nousi kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin 19.2.2020. Tiputus tämän jälkeen oli melko suuri ja todella nopea. Reaalitalouden elpymisestä ei voi vielä sanoa juuta eikä jaata, mutta pörssissä kurssien toipuminen muistuttaa hyvin paljon V-kirjainta. Tämän voi nähdä alla olevasta Nordnet salkkuni tuottoa esittävästä kuvasta, jossa vertailuun otin HB:n USA rahaston.

19. Helmikuuta SP500 indeksin lukema oli 3386 ja tällä hetkellä se on 3194, joka on n. 5,7% alle ATH:n. Oman salkkuni arvo oli 70 200 euroa ja tällä hetkellä se on 74 900 euroa. Toukokuun loppupäiviltä lähtien uusia ATH-lukemia on rikottu lähes päivittäin.

Kaikki nousu salkussani ei ole kuitenkaan tullut kurssien elpymisestä vaan olen myös lisännyt salkkuuni 7 100 euroa uutta pääomaa. Jos tämä vähennetään salkun arvosta, niin se olisi vain 67 800 euroa, joka olisi n. 3,4% alle ATH:n. Eli kehitys ollut hieman parempaa kuin SP500:lla.

Salkussani uusia ATH-lukemia ovat rikkoneet useat yritykset. Skyworks Solutions, Tractor Supply, Fastenal, Novo Nordisk ja Kone ovat viime aikoina breikanneet aiempaa korkeammalle. Tämä on johtanut myös niiden painon kohoamiseen salkussani. Skyworks Solutions on tällä hetkellä salkkuni suurin sijoitus, kuten salkkuani esittävästä kuvasta nähdään.

Käteistäkin on vielä melko sopivasti salkussa. Olen päättänyt tehdä sijoituksia kuukausittain, joten käteisen määrä vähenee loppuvuoden aikana normaalille 0% - 2% tasolle. Talletan myös lisää pääomaa säästöistä mahdollisuuksien mukaan.

Alla vielä salkkuni kokonaisuudessaan perjantain 5.6.2020 päätöskurssien mukaisesti:

Salkkuni eteenpäin katsova osinkotuotto on noin 1920 euroa vuodessa bruttona ja noin 1430 euroa nettona. Tavoitteena on vuonna 2025 saavuttaa 2400 euron vuotuinen netto-osinkovirta. Noin 3% efektiivisellä osinkotuotolla tämä saavutetaan noin 108 000 euron arvoisella salkulla.

Olen melko jopa erittäin tyytyväinen salkkuni rakenteeseen tällä hetkellä. Toki painotuksissa olisi hiomisen varaa melko paljonkin, mutta se kyllä hoituu tässä ajan kuluessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tavoitetta kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti