maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kaksi position täydennystä Nordnetin pikkuostokampanjasta

Toukuun kuukausiostona oli Nokian Renkaat, joita ostin lisää 45 kpl entisen 55 kpl päälle, kuten aiemmin kirjoitin. Minulla oli pieni määrä osinkoja kertynyt Nordnettiin. Olin jo miettinyt siirtäväni ne lynxiin, mutta nordnet tarjosi 0,99€ ostokuluilla kaikki suomiosakkeiden alle 200€ ostotoimeksiannot, joten pistin osingot poikimaan.

Ostin Nokian Renkaita lisää kahdessä erässä. Ostin kaksi kertaa 5kpl hintaan 25,6€ + 2×0,99€ kaupankäyntikulut. Yhteensä siis 10kpl keskihintaan 25,798€. Tämä oli täydennys jo olemassa olevaan positioon, niin en joudu niin sanottuun kampanja träppiin. Tästä mm. RJW on puhunut.

Nyt Nordnetin salkussa käteinen on käytännössä nollilla, mutta lynxissä on vielä n. 2900 euroa, joista lähes kaikki on dollareina. Loppuvuosi menee autoa maksellessa, joten salkkuun ei tule lisää päöomia. Käteistä autoa varten on säästössä 8300 euroa ja auton ostohinta pitäisi olla 13500-13900 euroa, joten lainaa pitäisi ottaa 5200-5600 euroa. Tyhmää ottaa velkaa autoon tiedän, mutta auto on oltava ja tämä oli järkevin auto kulut ja tarpeet huomioon ottaen. Luultavasti otan tämän superluotolla ja tavoitteena on maksaa laina pois vuoden loppuun mennessä.

Vuodesta on 6kk jäljellä, mutta käteinen riittää neljään n. 750€ kuukausiostoon. Loppu vuodesta salkun käteispositio on siis varmaan lähellä nollaa. Luultavasti tulen ostamaan lisää 3M:ää kesäkuun kuukausioston päälle.

Salkkuun on vuodesta 2012 alkaen sijoitettu yhteensä tasan 40000 euroa omaa pääomaa. Tällä hetkellä salkun arvo on 57100 euroa eli voittoa on yhteensä tullut 17100 euroa. Näistä toteutumattomia paperivoittoja on n. 11200 euroa. Eli verovelkaa on noin 3360 euroa, joka on n. 5,9% salkun arvosta.

4 kommenttia:

 1. Miten suosittelisit että laskisin tämän: haluaisin tietää paljonko olen laittanut omaa pääomaa. Siihen asti on helppo laskea kunnes mietin tuota veroasiaa: jenkkiosingoista on ennakonpidätystä otettu 15% ja loput pitää maksaa sitten lopullisessa verotuksessa. Pitäisikö tuo jäljelle jäävä summa lisätä sitten sijoitettuun omaanpääomaan, koska kyllähän sekin pitää maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laskenut oman pääoman talletusten ja nostojen perusteella. Olen pitänyt kirjaa Nordnetin ja Lynxin arvo-osuustileihin tehdyistä talletuksista ja nostoista. Viime vuoden ja tämän vuoden verotusta en ole huomioinut mitenkään, sillä siihen vaikuttaa kaikki tulot ja hoidan verotuksen kokonaisuutena erikseen. En ole alkanut niistä seuraamaan verovelkaa, kun vähennykset vaikuttaa niihin, niin se on vaikeaa arvioida tai laskea.

   Poista
 2. Nokian Renkaat huono valinta, etenkin nyt kun Suomen vasemmistohallitus haittaverottaa autoilua. Kohta siinä käy niin, että autoilla on varaa ajaa enää vain vihreillä virkamiehillä. En näe Nokian Renkaille kovin ruusuista tulevaisuutta "hiilineutraalissa" Suomessa, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se autoilu mihinkään muutu vielä vuosikymmeniin. Ehkä mennään sähköautoihin tai vastaaviin, kaikki maassa kulkevat kuitenkin tarvitsevat renkaita. Jos polttoainekenno teknologia tulee toimivaksi ml. vedyn tai vastaavan polttoainekaasun varastointi ratkaisut kehittyvät ja 5g laajenee nykyisten verkkokattavuuksien tasolle, niin lentävät autot voivat tietty disruptoida renkaiden valmistajien liiketoimintaa. Tähän toki tarvitaan myös 3d paikannusta ja satelliittitekniikan kehittymistä.

   https://fyysikonosingot.blogspot.com/2014/08/nokian-renkaita-lyodaan-kuin-kuollutta.html

   Forget Driverless Cars, It's Flying Cars That Are About To Disrupt The Trillion Dollar Transport Industry. And... What's In Store For Next Week https://seekingalpha.com/article/4267793?source=ansh

   Poista