torstai 9. toukokuuta 2019

Tuloskauden antia: Betsson, Pandora, Nokian Renkaat ja Disney

Tällä kertaa vuorossa on Betsson, Pandora, Nokian Renkaat ja Disney. Tässä aiemmat tekstini salkkuyhtiöiden Q1 tuloksista:
Ekassa tekstissä oli mukana IBM, TXN, V, ITW, TSCO, AFL, FAST, FORTUM ja KNEBV.
Toinen teksti oli kokonaan pyhitetty salkkuni suurimalle sijoitukselle STRA:lle.
Kolmas pätkä sisälsi GILD, SWKS ja NOVO-B:n.

Betssonin liikevaihto kasvoi 10% ollen 1330 SEK miljoona ja EPS oli 1,66 SEK. Talletukset, aktiiviset asiakkaat, sekä casino että vedonlyönti kasvoivat. Säännellyn liikevaihdon osuus kasvoi selvästi ollen nyt n. 32%. Tämä johtui vuoden alusta voimaan tullen uhkapelisääntelyn Ruotsissa. Riskinä on puheet uhkapelimainostamisen rajoittamisesta tai jopa kokonaan kieltämisestä. Liikevoittomarginaali parani, mutta peliverotus kiristyi Ruotsissa ja Italiassa. Myös Hollannin tilanne on edelleen epäselvä ja tuo riskejä. Hollannissä on päätetty aloittaa sääntely, mutta vasta 2020 tienoilla. Epäselvää on mahdollinen 2v cooling period, jolloin Betssonin brandien lisenssien saanti voi olle epäselvää. Pitkällä aikavälillä Betsson näkee sääntelyn erittäin positiivisena liiketoiminalle ja palveluja kehitetään jatluvasti regulaation mukaiseksi sekä parhaan asiakaskokemuksen tarjoamiseksi.

Pandoran liikevaihto laski -6% ollen 4804 DKK miljoonaa ja EPS oli 7,9 DKK. Program NOW mukaiset toimenpiteet (kulujen karsiminen, brändin vahvistaminen, uudet työtavat ja myyntiverkon kehittäminen) kehittyivät hyvin, mutta like-for-like liikevaihdon lasku 10 prosentilla johti liikevaihdon ja kannattavuuden laskuun. E-Store myynti kasvoi, mutta oli edelleen vain n. 10% kokonaismyynnistä. Kirjanpitokäytännön muutos, johti taseen velkamäärän kasvamiseen selvästi ilmeisesti vuokrasopimusten kirjaamistavasta.

Nokian Renkaiden liikevaihto kasvoi 2,3% ollen 344 miljoonaa ja EPS oli 1,41 EUR. Tulokseen vaikutti 1,08 EUR kertaerä aiempien vuosien verotuksesta. Ohjeistus pidettiin ennallaan. Yhdysvaltain tehdasprojekti etenee hyvin ja tuotannon pitäisi alkaa 2020. Velka kasvoi kirjanpitokäytännön uudistuksen takia, jonka perusteella Vianor ketjun vuokrat kirjaattiin taseeseen velkana. Nokian Renkaat on edelleen nettovelaton. 18.3. Solidiumun omistus Nokian Renkaista nousi yli 5%:n.

Disneyn liikevaihto kasvoi 2,5% ollen 14,92 miljardia ja non-GAAP EPS oli 1,61. GAAP EPS oli 3,53. EPS:n vaikuttaa varsinkin Hulun arvostaminen käypään arvoon. Fox kaupan myötä Disneystä tuli Hulun pääomistaja ja se ESPN+ ja Disney+ lisäksi raportoidaan DTC-segmentissä. DTC segmentin liikevaihto oli n. miljardi ja liiketulos tappiolla 400 miljoonaa. Avenger Endgame menestys on ollut myös todella vahvaa.

2 kommenttia:

 1. Betssonin kasvu ei nykyajan kasintotalouskulttuurissa yllättä. Kasvupotentiaalia löytyy vielä runsaasti, mutta toisaalta kilpailu kiristyy.

  https://miesnurkka.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailua on tällä alalla varmasta. Loppu peleissä bisnes on hyvin yksinkertaista ja kilpailuetu syntyy siitä, että vedon välittäjä toimii luotettavasti ja läpinäkyvästi. Brändit ovat siis tärkeitä, kun asiakkaat yhdistävät nuo kaksi asiaa brändiin.

   Tässä korostuu softan toimivuus, joka Betssonilla kehitetään talon sisällä. Ongelmien vastaantullessa Betssonilla on kyky reagoida nopeasti ja korjata mahdolliset bugit.

   Läpinäkyys on toinen asia ja tätä regulaatiokin monesti vaatii. Siinä mielessä en ihmettele yhtään, että Betsson näkee regulaation hyvänä tulevaisuidelle. Kaikki hämärät kilpailijat saadaan pois kilpailukentältä ja ne, joilla on puhtaat jauhot pussissa porskuttaa eteen päin.

   Mielenkiintoinen blogi sulla!

   Poista