keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Höpinöitä säästämisestä ja sijoittamisesta 1/2018

Viime kuu oli jännittävä ja mukava. Vuosi lähti hyvin käyntiin! Tässä kerron lyhyesti tammikuun tuloista ja menoista sekä muista ajankohtaisista jutuista.

Tulot:
Palkka 3065€

Menot:
Ruokailut 443€
Juhliminen 572€
Tavarat tai palvelut 473€
Asuminen 579€
Menot yhteensä = 2067€

Säästöön jäi siis 998€, joka antaa säästöasteeksi n. 33 %. Ei tällä nyt kuuhun mennä, mutta ihan hyvä säästöaste.

Viime kuussa tuli hieman tarkennusta tuleviin asumisjärjestelyihin, mutta niistä lisää myöhemmin. Sen verran voin kertoa, että olen innoissani! Myös viime tekstini sijoitusasunnosta liittyy järjestelyihin. Aloitin myös kaupankäynnin Lynxissä, jossa tein ensimmäinen ostoni ja kohteena oli Disney. Ostin juuri ennen maanantain ”flash crashiä”, mutta eivätköhän nämä kurssit tässä heilu. Itse olen kuitenkin liikenteessä pitkällä aikavälillä ja lisäksi salkkuni on nettovelaton. Itseasiassa salkkuni käteispositio on tällä hetkellä n. 18% eli antaa rommata vaan.

Suurin osa salkkuni yhtiöistä on julkaissut tuloksensa. 13 yhtiötä on julkaissut tuloksen ja niistä 8 on nostanut osinkoaan. Pandora käytännössä laski osinkoaan ja Fortum piti osingon ennallaan. Pandora muutti viime vuonna osinkonsa kvartaaliosingoksi, koska osakekurssi oli 900dkk ja samalla vähensi omien ostoja. Nyt kun kurssi oli 600dkk, niin omien osakkeiden ostoja lisättiin ja osinkoa leikattuun viime vuotisesta, mutta pidettiin edelleen tuplasti korkeampana kuin edellisvuonna. Mielestäni tämä on ihan fiksua pääoman allokointia. Kunhan pitkällä jänteellä osinko on keskimäärin nouseva, niin olen tällöin tyytyväinen. Disney, IBM eikä Skyworks Solutions ilmoittanut osingon nostosta tuloksen yhteydessä.

Seuraavana on tulossa Betssonin tulos huomenna 8.2.2018. Myös loput salkkuyhtiöni julkaisevat tuloksensa lähipäivinä:
Tikkurila 13.2.
Walmart 20.2.
Medtronic 20.2.
Siili 27.2.
Strayer Education 1.3.

Käteispositioni on tällä hetkellä liian suuri. Koitan jatkaa DGI ostoja Lynxissä n. kerran kuukaudessa tai silloin kun sopiva tilaisuus tulee vastaan. Olen hyvin tiukkaan päättänyt, että ostoja en voi tehdä ennen kuin analyysi on valmiina. Tämä myös rajoittaa ostojani ja auttaa tekemään ajallista hajauttamista, sillä en koko ajan jaksa analyysiä tehdä. Tässä lyhyt lista yhtiöistä, jotka olen ajatellut tutkia seuraavaksi. Listassa myös nykyinen osakekurssi:
Starbucks $54,74
Computer Services $45,35
Medtronic $81,91 (on jo salkussa)
J M Smucker $120,38
Hanesbrands $22,06
TJX Companies $76,31
Penske Automotive Group $48,9
Tractor Supply $67,36 (on jo salkussa)
Amgen $178,67


Eiköhän se riitä tältä erää, toivottavasti helmikuusta tulee yhtä hieno J

2 kommenttia: