lauantai 13. tammikuuta 2018

Lynx auki ja valmiina kaupankäyntiin

Sain vihdoin siirrettyä rahat lynxiin. Tilin avaamisessa kesti useamman päivän kun ne kysyivät jotain lisätietoja työpaikkaani liittyen ennen tilini hyväksymistä. Nyt on kuitenkin kaikki kunnossa. Myös osakesäästäjien keskusliiton jäsenyysmaksun kuitti on toimitettu asiakaspalveluun.

Lynxin kaupankäyntikulut pitäisivät olla seuraavanlaiset:
Valuutanvaihto 4€
Osto tai myynti USA 2,87€ (3,5usd)
Osto tai myynti Canada 2,3€ (3,5cad)
Osto tai myynti Eurooppa 5€

Näissä on huomioitu OSKL:n jäsenyyden tuoma alennus.

Tavoitteena on alkaa ostelemaan säännöllisesti eli kerran kuukaudessa. DGI:tä noudattaen pyrin löytämään osingonkasvattaja avaruudesta hintalaatusuhteeltaan parhaan osakkeen salkkuuni. Tavoitteenani ei ole hajauttaa merkittävästi, mutta strategia väkisinkin johtaa nykyistä 18 eri osakkeen hajautusta laajempaan hajautukseen.

Lähtökohdaksi tai sijoitusavaruudeksi otan Dave Fishin ylläpitämän listan, joka on saatavilla täältä:

Pyrin tietyin tavoin screenaamaan yrityksiä, jonka jälkeen valitsen yrityksen tarkempaan analyysiin. Minulla on valmiina muutamia exceleitä, jotka täytän tutkittavalle yritykselle. Ecxcelpyörityksen jälkeen aion koostaan lopputuloksen paperille ja perustella itselleni oston järkevyys (tai järjettömyys). Esimerkkianalyysin tein CVS:stä viime vuonna ja se löytyy täältä:

Tämän jälkeen painan vaan ostonappia tai mahdollisesti jään seuraamaan osakkeen hinnan kehitystä, jos yritys muuten olisi hyvä, mutta sen hetkinen hinta on liian kallis. Olen harkinnut pienentää tuottovaatimusta 12 %:sta 10 %:iin. Olen huomannut, että salkkuuni on valikoitunut hitaan kasvun yhtiöitä ja olen miettinyt, että voiko se liittyä korkean tuottovaatimuksen käyttöön.

Tästä vuodesta pitäisi tulla mielenkiintoinen. Lynxissä on odottamassa 9000€ DGI ostoihin ja jos saan edes 500€ kuukaudessa säästettyä, niin voin tehdä joka kuukausi 1000€ sijoituksen laadukkaaseen osingon kasvattajaan. Uskon, että salkkuni on vuoden lopulla melkoisesti erinäköinen.

Cheers,
Fyysikko

12 kommenttia:

 1. Odotan innolla minkälainen salkustasi muotoutuu!

  VastaaPoista
 2. onnistuuko ETF-kaupat Amerikkaan yhä Lynxillä. Ainakin sivut mainostavat niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Aion jatkaa sijoittamista suoraan osakkeisiin.

   Poista
 3. Itsekin olen nyt Lynxiä harkinnut jonkin aikaa koska cost averaging Nordnetin välityspalkkiolla on mahdotonta (ainakin meikäläisen varoilla). Onkos tuolla välityspalkkioiden lisäksi muita kuluja?

  VastaaPoista
 4. Itsekin olen nyt Lynxiä harkinnut jonkin aikaa koska cost averaging Nordnetin välityspalkkiolla on mahdotonta (ainakin meikäläisen varoilla). Onkos tuolla välityspalkkioiden lisäksi muita kuluja?

  VastaaPoista
 5. Miten päädyit Lynxiin? Oliko Degiro edes harkinnassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi luulin, että degiron tili on sellainen, että degiro voi lainata osakkeitani. Joku sivisti minua myöhemmin ja sanoi, että myös normaaleja tileja on saatavilla. Tutustuin sivostoon tarkemmin, mutta ihan vaan se, että ohjeita tai muita tietoja ei osattu kirjoittaa suomeksi jätti degiron pois valinnastani. Ei herättänyt luottamusta tarpeeksi. Lisäksi koen, että lynx on riittävän edullinen.

   Jos ostan n. 1000€ kerran kuussa ja teen valuutan vaihdon kahdesti vuodessa, niin ostokulut ovat 0,35%.

   Poista
 6. Saako valuutan vaihtaa esim. kahdesti vuodessa eikä vain sen hetken kaupan verran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vaihtaa juuri silloin kuin itse haluaa. Itse olen tehnyt vain yhden valuutanvaihdon tähän mennessä. Ideana on itselläni juuri ollut, että tekee sen niin harvoin, että valuutanvaihto kulu pysyy pienenä.

   Poista
 7. No tämä helpottaa välittäjän valintaa, en tuota aiemmin hoksannutkaan. Kiitos.

  VastaaPoista