sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Anonyymi blogaaja ja yksityiselämä

Näillä sanoin aloitin blogini: "Tulen käsittelemään tässä blogissa sijoituksiani osakemarkkinoilla. Ensinnäkin haluan itselleni jonkinlaisen kanavan, missä puhua sijoituksistani anonyymisti. Toiseksi haluan uuden harrastuksen, jonka etenemistä voin seurata paremmin."

Näihin sanoihin lopetan blogini:

Aikanaan kun tajusin lukiossa, että äidinkieli ei ollut vahvuuteni, niin tajusin että tulen aina olemaan huono kirjoittamaan. Pokerin pelaamista aloittaessani vuonna 2008 tajusin kuinka paljon vertaistuella on merkitystä ja kuinka paljon muiden kirjoittamista asioista voi oppia. Sen jälkeen aloin seurata pokerifoorumeja ja muita foorumeja, joita netissä oli.

Päädyin 2009 aloittamaan oman pokeriblogin, minkä nimi oli jotain about "0-1000 haaste". Tämä lähti Crish Fergussonin  nollasta tonniin haasteen innostamana. Yllätyin nopeasti kuinka paljon tykkäsin kirjoittaa tekemisistäni, mutta tajusin nopeasti kuinka paljon sain muilta samanmielisiltä palautetta ja huomiota. Yhtäkkiä aloin tykkäämään kirjoittamisesta, jota ennen vihasin ja jota ennen en osannut.

Kirjoitin aikanaan Pokeristan sivuille, mutta päiväkirjan nimi muuttui muutaman kerran, lopulta päätyen "postimiehen pokeriseikkailut" tai vastaavaan sivustoon. Joissain Pokeristan tapahtumissa esiinnyin jopa omalla nimellä, mutta silloìn se ei saanut mitään huomiota yksityiselämässäni.

Tämän blogin aloitin noin vuoden sen jälkeen kun olin lopettanut pokerin pelaamisen. Aloin kirjoittaa anonyymisti jälleen siitä mitä rahoillani teen. Matkaan mahtui monta mutkaa, mutta jokainen hetki olen ennen kaikkea kirjoittanut blogia itselleni. Jälleen toivoen kritiikkiä ja opettavaisia kommentteja mahdollisilta lukioilta.

Viime aikoina tiedostavan ja tiedostamattoman yksityisyyden menettämisen takia en kuitenkaan halua blogiani jatkaa. Koen kirjoittamisen pahoittaneen joidenkin mielen heiltä saamien kommenttien perusteella. En enää halua jatkaa monesti tabuna pidettävien "raha-asioiden" jakamista tai niistä puhumista. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että kirjoittaessani näistä jutuista, minusta ei tule ilmi kaikkia piirteitäni tai puoliani. Tai ylipäätään sitä mitä oikeasti haen omalta elämältäni.

En halua kenenkään luulevan minusta mitään erikoista tai arvostelevan minua enää jatkossa sen perusteella mitä kirjoitan blogiini. Blogikirjoitukset ovat aina olleet itseäni varten ja niiden tavoitteena on ollut vain keskustella sijoittamisesta ja henkilökohtaisen talouden pidosta. Mitään kirjoittamaani ei olisi tullut missäään tilanteessa ottaa asiayhtehdestä pois tai mitenkään muutenkaan käsittää absoluuttisena totuutena.

Ystävällisin terveisin,
FyysikonOsingot

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti vanha viisaus pätee tähänkin: On lähdettävä, että voisi tulla perille. Parasta jatkoa ja hyviä sijoituksia.

  VastaaPoista
 2. Harmi kuulla, että olet saanut ilmeisesti jotain mielen päälle jäänyttä palautetta. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 3. Harmi juttu, minusta on ollut mielenkiintoista seurata juttujasi!

  Mutta aikansa kutakin ja yksityisyys on kyllä sellainen, mitä ei saa takaisin jos joskus "paljastuu" tai tulee muuten ns. ulos kaapista.

  Hyvää jatkoa ja menestystä sijoituksiin!

  VastaaPoista
 4. Harmin paikka! Toivotan onnea ja menestystä myös jatkossa :)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti löydät jonkin muun kanavan jatkaa kirjoittamisharrastusta! Ja teet vaikka uuden anonyymin sijousblogin jahka aikaa ensin on hieman vierähtänyt :)

  VastaaPoista