perjantai 2. kesäkuuta 2017

Toukokuun tulos

Käyn tässä läpi haasteeni etenemisen toukokuun osalta ja teen katsauksen siihen miten tavoitteeni lähenee/loittonee. Säästöasteeni oli toukokuussa 15,71%.

Menot:
Kiinteät kulut 2405,18€
Hoitovastike ja vesimaksu 105,75€
Rahoitusvastike 134,75€
Asuntolainan korot 51,95€
+_____________________________________
Menot yhteensä 2697,63€

Tulot:
Palkkatulot 3063,66€
Muut työtulot 536,52€
Muut työkulut 399,78€
+_____________________________________
Tulot yhteensä 3200,40€

Säästöt:
Tilillä alussa 1838,34€
Säästöt 502,77€
+_____________________________________
Säästöt yhteensä 2341,11€

Säästöjen käyttäminen:
Asuntolainan lyhennys 427,59€
"Oppii olemaan"-lainan lyhennys 393,16€
Osakkeisiin 0€
Hätäkassaan 0€
+_____________________________________
Käyttäminen yhteensä 820,75€

Yllä olevaa taulukkoa tehdessä tajusin, että Säästöt-osio ei kerro juuri mitään. Säästöt yhteensä ja tilillä alussa ovat käytännössä vain kirjanpitoon liittyviä lukuja. Ensi kuussa pitää muuttaa Säästö-osio sisältämään vain säästöt, koska se on luku joka muuttaa tilannettani.

Yksi tavoitteistani oli pitää kiinteät kulut alle 900€/kk. Ekat 5 kk on mennyt niin surkeasti tämän osalta, että nyt jo on selvää, että en tule tavoitettani tänä vuonna saavuttamaan. Tässä kuussa ylittyi budjetti monessa eri kategoriassa mm. tupareiden järjestämisen, lentolippujen varaamisen ja pitkän viikonloppuloman takia. Ostin vihdoin ison bluetooth kaiuttimen ja hieman uusia huonekaluja, kuten valaisimen ja penkillisen kenkätelineen sekä naulakon eteiseen (yhteensä 490€). Ostin lentoliput loppukesän ulkomaanmatkaa varten (470€). Lisäksi pidin neljän yön pidennetyn viikonloppu loman Puolassa (n. 400€ extraa). Myös muita harvemmin tulevia kuluja sattui toukokuulle. Ilman edelle mainittuja budjetti olisi jopa pitänyt :) Alla erittely kiinteistä kuluista:
Ruokaostokset 278,98€
Bussikortti 90,6€
Netti, spotify ja netflix 34,98€
Sähkölasku 70,12€
Työpaikkaruokailu 177,3€
Vakuutukset 0€
Ravintolat 193,5€
Baarit 1043,21€
Harrastukset 0€
Vaatteet 0€
Hankinnat 487,33€
Sekalaiset 466,44€
Jäsenmaksut 50€
Tulot 487,28€
+_____________________________________
Yhteensä 2405,18€

Tärkein tavoitteeni oli painon pudottaminen. Projekti ei käytännössä ole jatkunut toukokuussa ajanpuutteen takia. Lisäksi loukkasin säbässä nilkkani. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun nilkka kunnolla pyörähti ja tuli helvatun kipeäksi. Siinä meni 2 viikkoa palautellessa, että teki edes mieli lähteä kävelemään pidempiä lenkkejä. Olen ajoittain seurannut painoani ja se on pysynyt about paikallaan. Vuoden alussa painoni oli 92,1 kg ja kuun vaihteessa vaaka näytti 81,8 kg (-10,3 kg YTD). Viime kuuhun pudotusta tuli 100 grammaa :) Olen ehkä ollut liian tyytyväinen suoritukseen ja viimeisien kilojen tiristäminen ei ole enää napannut varsinkin kun vapaa-ajalle on löytynyt paljon parempaakin tekemistä. Ensi kuussa pitää mitata myös vyötärön ympärys, kun puoli vuotta on takana.

Kuun lopussa tilanteeni oli mielenkiintoinen, sillä lähiaikoinen on tulossa luultavasti hieman lainoihin liittyviä järjestelyjä. Hätäkassassa oli kuun lopussa 6000€, oppii olemaan lainaa oli 6800€ ja lisäksi yhtiökokous on tulossa kesäkuussa. Yhtiölainan maksumahdollisuus pitää selvittää ja ylipäätään laskea vielä kerran läpi, että mikä tässä on se kannattavin, helpoin ja turvallisin vaihtoehto.

Lisäksi saan lähikuukausina henkilöstörahastoni maksuun tililleni, mutta se on menossa suoraan osakesalkkuuni. Tämän jälkeen salkkuni pitäisi olla velaton. Olen käyttänyt superluottoa alkuvuoden aikana Fingerprintin (200 kpl @49,52 SEK) ja Pandoran (20kpl @ 631,5 DKK) ostamiseen ja ne ovatkin itseasiassa ainoat kaupat mitä olen tänä vuonna olen tehnyt. Kaupankäyntikulut ovat koko alkuvuodelta yhteensä 20€, joten niiden osalta ollaan hienosti tavoitteessa. Osinkojakin on alkuvuoden aikana tullut n. 770€ vaikkei se mikään tavoite olekaan vaan lähinnä säästämisen tulos.

Pitääpi tehdä jonkinlainen laajempi katsaus omaan talouteen, koska välillä tuntuu, että onko omissa suunnitelmissa mitään järkeä?

6 kommenttia:

 1. Matkailu on mukavaa mutta kallista :)

  VastaaPoista
 2. Baareilu on mukavaa mutta kallista :)

  VastaaPoista
 3. Hei.

  Hyvältä näyttää. Itse lopetin bloggailun kun aika ei riitä. Itsekin nappasin viime viikolla hieman Pandoraa salkkuun. Peesasin ihan puhtaasti Nordean mallisalkkuun nostoa.

  Mieti tarkkaan mitä teet kämpän kanssa eli jääkö vuokra-asunnoksi vai ei. Itsellä vaihtuu taas vuokralainen. Kesti kokonainen 2pv uuden vuokralaisen löytyminen. :)

  Olemme nyt perheen kanssa eläneet 4 vuotta visusti, joten päätin panostaa kunnon All Inclusive matkaan. Sanoinkin vaimolle, etten enää jaksaa vain säästää. Autonkin sain itse pihalla 3pv aikana korjattua, joten taas romulla pääsee eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai lopetit blogailun? Itsellänikin on päivitystahti hidastunut kummasti. Tilanteeni on tällä hetkellä sellainen, että kerrottavaa ei juuri sijoitusrintamalla ole, kun en ole juuri mitään tehnyt. Ehkä alkava tuloskausi kirvoittaa tekemään hieman analyysia.

   Joo tuo kämppäjuttu pitää vielä mietti kokonaan läpi, koska se vaikuttaa paljon vähän kaikkeen. Lähdin yhtiökokouksessa mukaan hallitukseen, niin saa hieman paremman käsityksen mitä taloyhtiössä tapahtuu ja miten niitä hommia hoidetaan. Oppia ikä kaikki.

   Zemppiä!

   Poista