tiistai 4. elokuuta 2015

Laukkuja salkkuun, osto KORS

Markkinat ovat ylireagoineet johdon toimiin (tai toimimattomuuteen), sillä tällä hetkellä KORS:n osake on hinnoiteltu hyvin lähelle nollakasvua.

Käsitykseni mukaan voimakkaassa kurssilaskussa on ennen kaikkea kyse Aasian toimintojen olemisesta eri yhtiössä (Far East Holdings), jota omistaa nykyinen johto ja muut sisäpiiriläiset. IPO:n yhteydessä puhuttiin, että tämä tultaisiin myöhemmin yhdistämään KORS:iin kunhan Jenkkitoiminnot saadan stabiloitua ja kasvu Aasiassa lähtee käyntiin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että se ei tule tapahtumaan. KORS tulee saamaa vain 4 % rojaltin liikevaihdosta, mitä voi verrata KORS:n omaan yli 20 % marginaaliin.

Tässä vielä Far East Holdingsin kuvaus (IPO dokumentista):
"Certain of our current shareholders, including Mr. Kors, Mr. Idol and Sportswear Holdings Limited, own Far East Holdings. We have entered into agreements (the “Far East Licensing Agreements”) with certain subsidiaries of Far East Holdings (the “Licensees”) pursuant to which the Licensees have
exclusive rights within China, Hong Kong, Macau and Taiwan, and rights of first refusal to expand to other territories across Asia, to import, sell, advertise and promote apparel, footwear and accessories, excluding eyewear, watches and fragrance and personal care products, and to own and operate free-
standingretail stores bearing our “Michael Kors,” “MICHAEL Michael Kors” and “KORS Michael Kors” trademarks. The Far East Licensing Agreements expire on March 31, 2041, and we may terminate them at certain intervals if certain minimum sale benchmarks are not met."

Ongelmana tässä on erityisesti se, että myynti Far East Holdingsin yksinoikeudella omistamilla alueilla Kiinassa, Hong Kongissa, Macaussa ja Taiwanissa kasvaa räjähdysmäisesti. Tämän voi nähdä rojaltituloista, jotka olivat vuonna 2014 ja 2015 1,6 miljoonaa dollaria ja 4,7 miljoonaa dollaria. Liikevaihdon (ja samalla rojaltien) kasvu vuodessa siis +194 %. Toki Far East Holdingsin lisensioitujen tuotteiden myynti oli vain noin 104 miljoonaa dollaria, joka on vain 2,3 % KORS:n 4,4 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdosta. Jännä seurata miten tämän kanssa käy.

Entä se nollakasvu? Arvioidaan, että KORS:n EPS on 3,5USD tänä vuonna (ennusteiden alapääty) ja se pysyy seuraavat 2 vuotta vakiona. Oletetaan lisäksi, että tämän jälkeen EPS kasvaa 3,5 % vuosivauhdilla. Tällöin osakkeen arvo on noin 39,9 USD, jos käytetään tuottovaatimuksena 12 %.

Mielestäni sain hyvän yhtiön, vahvoilla brändeillä ja mielenkiintoisilla kasvunäkymillä edulliseen hintaan. Tuleva näyttää olinko oikeassa.

4 kommenttia:

 1. Tervetuloa KORSin omistajien joukkoon! :) Mr. Market hinnoittelee tämän täydellä paniikilla mutta osari toki kertoo kohta enemmän oikeasta tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Osarikin tuli eilen ja mielestäni kehitys on paljon parempaa verrattuna siihen, mitä osakkeen hinnoittelu antaa ymmärtää. Kurssi nousikin yli 10 %. USA comp sales oli kyllä reilusti alhaalla viime vuoteen nähden, mikä aiheuttaa kysymysmerkkejä kasvun jatkumisesta. Eurooppa ja Japani kehittyivät kuitenkin huikeaa vauhtia.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tosiaan tuo Far East Holdings- keissi. Aika hyvään saumaan tuli sullakin nuo ostot kun jo tänään näyttää että ainakin jonkinlainen käänne parempaan on tapahtumassa. Kors on mielestäni oppikirjamainen esimerkki siitä mihin markkinahäiriö, ns. behavioral bias voi joskus johtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on mielenkiintoista seurata miten tilanne tulee kehittymään.

   Eilisen perusteella hirveä tuuri ajoituksen kanssa. Harvoin osakekostosta seuraavana päivänä osake nousee yli 10 %. Katsotaan nyt kuitenkin miltä tilanne näyttää muutaman vuoden kuluttua ja arvioidaan sitten ajoituksen tuuria uudelleen :)

   Bisneshän on hyvä ja mielestäni johdon visio on selvä, minkä kanssa voin olla samaa mieltä. Suurin osa rahoista sijoitetaan takaisin yritykseen ja kasvuun niin nettikauppaan kuin brändin vahvistamiseen ja uusille markkina-alueille levittäytymiseen. Puheiden perusteella osinkoa ei ole luvassa useaan vuoteen, mutta osakkeita ostetaan kyllä jonkin verran takaisin.

   Poista