torstai 7. elokuuta 2014

I put my money where my mouth is!

Lisäsin Nokian Renkaita eilen hintaan 25,29€. Aiemmat erät olen ostanut hintoihin 27,29€ ja 27,94€. Tämä oli siis kolmas kertani NRE:n ostolaidalla hääriessä. Kun huomioi hankintakulut 7+9+7=23€, niin keskihinnakseni muodostuu tällä hetkellä 27,06€. Lisäksi yhdestä 35 kappaleen erästä on irronnut 1,45 euron osingot. Jos tämän laskee mukaan, niin keskihintani asettuu 26,58€ tienoille. Nousupotentiaali 35€ fair valueen on yli 30 prosenttia.

Samalla Rinkulat nousivat suurimmaksi sijoituksekseni ohi IBM:n. Kuten olen strategiassani linjannut, niin pyrin painottamaan sijoituksiani niihin yrityksiin, joissa näen eniten tuottopotentiaalia. Jos ja kun NRE:n kurssi palautuu lähemmäs 40 euron tasoja olen valmis keventämään positiotani ja suuntaamaan myynnistä tulleita varoja muihin kohteisiin. NRE tulee kuitenkin jäämään salkkuuni pitkäaikaiseksi sijoitukseksi ja tällä hetkellä mennään noin 16 % painolla.

Jos oletetaan Nokian Renkaiden maksavan ensi vuonna 1,5 euron osingon, niin 27,06 euron keskihinnallani lähtöosinkotuotoksi muodostuu 5,54 %. Tässä voidaan leikitellä ajatuksella, missä näkymät palautuvat hyviksi ja kasvu jatkuu voimakkaasti, että mihin NRE1V tulisi hinnoitella? Historiallisesti efektiivinen osinkotuotto on ollut tasolla 2,72 % viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jos palauduttaisiin tähän efektiiviselle tasolle 1,5 euron osingon kanssa, niin osake hinnoiteltaisiin noin 55 euroon.

Toisaalta Nokian Renkaiden marginaalien tippuessa puoleen, kuten kilpailijoilla, osakekohtainen tulos voisi supistua noin 1,05 euron tasolle. Tällöin osinko olisi samalla jakosuhteella vain 0,75 euroa. Oletetaan jälleen, että näkymien parantuessa ja kasvun jatkuessa NRE1V hinnoiteltaisiin 2,72 %:n efektiivisellä osinkotuotolla. Tällöin kurssi voisi seilata tasolla 27,6 euroa, mikä on korkeampi kuin keskihintani tai tämän aamuinen kurssi reilu 25 euroa. Mielestäni tällä hetkellä turvamarginaalia on merkittävästi. Upside on valtava, mutta sijoituksen täydellinen tuhoutuminen hyvin epätodennäköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti