perjantai 25. heinäkuuta 2014

Käteinen osingoiksi

Käteisen paino salkussani on ollut viime aikoina lähellä kymmmentä prosenttia viime aikaisen talletuksen jälkeen. Tässä kuussa en pystynytkään tekemään normaalia 700 euron kk-talletusta, koska maksoin kuun alussa asunnon varausmaksun. Thats right --olen ostamassa ensiasuntoani! Siitä lisää myöhemmin.

Tällä hetkellä monien osakkeiden arvostus on melko korkealla, mutta yksi Helsingin pörssissä oleva yritys on tällä hetkellä mielestäni aliarvostettu. Laskin aiemmassa tekstissäni Nokian Renkaiden arvoksi noin 30 euroa. Ostin ensimmäisen satsin nre:tä hieman yli 28 euron tasoon juuri ennen 1,45 euron osingon irtoamista. Nyt lisäsin yhtä suuren 35 kpl erän hintaan 27,29 euroa, jolloin hankintahintani painuu alle 28 euron. Olen valmis lisäämään seuraavan erän noin 25-26 euron tasoon. Jos osake laskee edelleen, noin 22 euron tasolle, niin olen valmis käyttämään velkavipua reilulla kädellä.

Kärsivällisyyttä kaikille ja odotellaan sekä ihmetellään. Laadukkaille yrityksille ja niiden omistajille aika on paras ystävä! Tämä on muuten ensimmäinen blogi merkintä, jonka teen puhelimella. Pahoittelen mahdollisia typoja.

4 kommenttia:

 1. Hieno blogi sulla, thumbs up! Näetkö edelleen nousupotentiaalia Fortumissa? Vai onko käynyt mielessä vaihtaa loputkin Fortumin osakkeet Nokian renkaisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja anteeksi viive vastaamiseen. Palasin juuri lomalta ja työt sekä muut arkirutiinit ovat painaneet päälle pahasti.

   Itse näen Fortumin tilanteen hyvin mielenkiintoisena viimeisen osavuosikatsauksen perusteella. Käyttämällä 12% tuottovaatimusta ja 1,35€ osakekohtaista tulosta (=arvio normalisoidusta tuloksesta) saan Fortumin arvoksi noin 17€ realistisilla, mutta konservatiivisilla kasvuoletuksilla. Tämän lisäksi kassaan tullee ropisemaan useampi euro/osake Ruotsin verkkojen myyntirahaa. Tämän perusteella nykyinen noin 19,5 euron hinta on perusteltu. Jää nähtäväksi miten rahat käytetään, mikä loppupeleissä ratkaisee Fortumin tulevaisuuden.

   Tällä hetkellä pidän Fortumin salkussani hajautusmielessä ja viime myynnistä oppineena. En enää aio myydä omistuksiani ellei strategia siihen pakota. Muuta syyt tulevat vaikuttamaan vain negatiivisesti saamiini tuottoihin. Viime treidissä (fumit nreksi) myin fumit noin 16 eurolla ja ostin nretä noin 28 eurolla. Nyt fum on reilu 19 eurossa ja nre noin 26,5 eurossa.

   Otan mielummin lainaa ja ostan vain lisää nretä, missä näen todella paljon nousupotentiaalia 5-10 vuoden tähtäimellä. Parhaimmassa tapauksessa NRE voi olla arvostettu noin 55-60 euron tietämille viiden vuoden päästä vaikka osinkoa ei nostettaisi, mutta kasvu jatkuisi vahvana. Jos osinkoa nostetaan, niin silloin vielä korkeammalle.

   Poista
  2. Alright, kuulostaa järkevältä.

   Itse aloitin osakesäästämistä vasta vuoden alussa. Tai silloin avasin arvo-osuustilin johon siirsin 12 000 € osakepoimintoja varten. Olen kevään aikana etsinyt sopivia yriyksiä ja omien kriteerien perusteella kiinnostavimmat (= melkein ostohinnoissa) tällä hetkellä ovat Outotec, Nokian renkaat, Okmetic ja Deere. Tein ensimmäiset ostot vähän aikaa sitten ku NRE laski alle 28,8 € ja lisäsin hintaan 27,4 € ja taas tänään 26,0 €. Ostot ovat olleet 4 000€/kpl. Nyt olen sitten "all-in" rinkuloissa, toivottavasti mun NRE analyysi on tehty "oikein" :) Olisin tietenkin voinut hajauttaa ostamalla 2-3 yritystä, mutta noista Outotec on mielestäni liian kallis (varsinkin nyt ostohuhujen jälkeen), Okmetic turhan pieni yritys eikä löydy pääomistajaa ja Deeren tase on taas surkea. Nyt tavoitteena säästää muutama satanen/kk ja tehdä seuraavaa ostos myöhemmin syksyllä/talvella. Toivottavasti silloin olis jo muitakin laatuyrityksiä ostohinnoissa että saisin edes vähän hajautusta salkkuuni...

   Mukavaa vloppua!
   /nre

   Poista
  3. Muista vaan se pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys, niin hyvää tulee. Itselläni on myös Deere tarkkailussa ja hinta saisi valua alle 80 dollarin, jolloin olisin erityisen kiinnostunut. Outotecin osalta itselläni on osto-ohjelma suunniteltu. Ensimmäisen hyvin pienen 30 kappaleen erän ostin hintaan 7€/kpl.

   Joo toivotaan, että laatua tuleen alennukseen. Muutama satanen kuussa on jo huomattavasti enemmän, kuin ei ollenkaan. Zemppia säästämiseen ja muista, että pienistä puroista syntyy lopultia suuria virtoja!

   Hyvät viikonloput kuin myös!

   Poista