maanantai 30. kesäkuuta 2014

S-ryhmän osuusmaksujen korot

Viime vuoden joulukuussa sijoitin 935 euroa S-ryhmän maksamiin korkoihin. Liittymällä eri osuuskuntiin ja maksamalla niiden osuusmaksun on oikeutettu osuusmaksusta maksettuun korkoon. Omalle liittymislistalleni otin 10 eniten korkoa maksavaa osuuskuntaa. Tällöin laskin saavani noin 12 %:n nettotuoton ja näinhän siinä kävikin, nimittäin taulukon 1 perusteella korkoja maksettiin sijoitetulle pääomalle 11,8 %.

Taulukko 1. Eniten korkoa maksavat osuuskunnat S-ryhmässä vuonna 2014.
Osuuskauppa KPO
100 €
20,0 €
20 %
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
100 €
15,0 €
15 %
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
100 €
12,0 €
12 %
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
100 €
10,0 €
10 %
Osuuskauppa Hämeenmaa
100 €
10,0 €
10 %
Osuuskauppa Suur-Savo
100 €
10,0 €
10 %
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO
100 €
10,0 €
10 %
Turun Osuuskauppa
100 €
10,0 €
10 %
Varuboden-Osla
100 €
10,0 €
10 %
HOK-Elanto
35 €
3,5 €
10 %
Yhteensä
935 €
110,5 €
11,8 %

Näiden lisäksi S-ryhmä maksaa bonusta ostoksista. Kuukausittaiset ostokseni pysyttelevät yleensä alle 200 euron, mutta ovat kuitenkin yli 50 euroa. Tällöin saan bonusta 1 %:n ja maksutapaetua 0,5 %. Tämä tekee siis muutaman euron kuukaudessa, mutta on mukava lisä koroista saatavaan tuottoon. Välillä joulukuu-toukokuu olen saanut bonuksia ja maksutapaetua yhteensä 25,58 €.

Voin siis tehdä ensi kuussa ylimääräisen 136,08 € talletuksen sijoitussalkkuuni normaalin 700 €/kk kuukausitalletuksen lisäksi. Jos arvioin loppuvuoden bonuskertymän olevan yhtä suuri noin 25 €, niin vuodessa saamani osuusmaksun korot ja bonukset (noin 160 €) kattavat reilun yhden kuukauden ruokaostokseni. Jos laskee bonukset mukaan sijoitetun pääoman tuottoon, niin saamme ROI:ksi noin 17 %. Ei voi valittaa!

6 kommenttia:

  1. S-ryhmän jäsenyyksistä saatava tuotto on kyllä todella hyvä sijoitetulle pääomalle. Vielä kun suhteuttaa sen matalaan tai lähes olemattomaan riskiin. Suurin riski taitaa olla siinä, mikäli joku osuuskunta päättääkin olla maksamatta jäsenyydelle korkoa tai laskee koron määrää seuraavana vuonna.

    Itselläni on tavoitteena, että kaikki perheemme jäsenet (3) liittyvät 9-10 parhaiten korkoja maksavien S-kauppojen jäseniksi joulukuun loppuun mennessä. Pitää vaan hoitaa liittymisiä pikkuhiljaa kaupassakäyntien yhteydessä, sillä sen verran hidasta hommaa tuo paperien täyttäminen yksitellen on... jonon kasvaessa selän takana.. ;)

    Semmoinen pieni korjaus, että S-ryhmän maksutapaetu on 0,5%. Ei tunnu isolta hyödyltä, mutta kyllä siitäkin vuosien varrella kasvaa jonkinlainen pieni puro. Merikin koostuu pisaroita..

    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Olen samaa mieltä pienestä riskitasosta. Jos riskiä miettii s-ryhmän liiketoiminnan kannalta, niin ässällä on selvä markkinajohtajuus ja tuotto on ollut tasaista. Koron leikkaukset ovat tietenkin mahdollisia.

      Itselläni taisi mennä 30-40 minuuttia, kun liityin kerralla kymmeneen. Ei tullut jonoa, kun olin liikkeellä joku sunnuntai ilta kello kahdeksan jälkeen.

      Joo, maksutapaetu taitaa tosiaan olla puoli prosenttia. Pitääpi korjata.

      Poista
  2. Vertailkaapa sitten myös niitä hintoja. Vaikka saatte bonukset niin kyllä S-kauppa on kalliimpi kuin bonuksettomat kaupat. Esim. ABC:llä hinta miinus bonukset on silti kalliimpaa kuin muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa. Täältä löytyy jo hieman vanhentunut ruuan hintavertailu, jonka mukaan Prisma oli noin 7,3 % kalliimpi kuin LIDL:
      http://fyysikonosingot.blogspot.fi/2014/10/ruuan-hintavertailu-syksy-2014-lidl.html

      Poista
    2. Ei kannata käyttää valmiiksi tehtyjä hintavertailuja Lidlin ja Prisman välillä, ne sisältävät aina kummallisuuksia. Mm. halvimman appelsiinitäysmehun (joka nyt on kyllä 99,99999% samaa litkua) sijaan toisessa kaupassa saatetaan jostakin käsittämättömästä syystä ottaa "Lidlin tuotetta vastaava tuote" tms.

      Parempi laatia itse omaa kulutusta vastaava kori paperille ja noutaa se Prismasta tai Lidlistä. Prisma voikin yllättäen olla halvempi.

      Poista
    3. Jos katsoit linkkiä, niin kyseessä on itse tekemäni hintavertailu juuri niillä tuotteilla joita ostan.

      Olet oikeassa, että yleiset median tekemät vertailut ovat vain suuntaa antavia ja todelliset erot voi nähdä vain tekemällä vertailun itse.

      Poista