perjantai 14. kesäkuuta 2013

Screenamalla löydetyt yritykset

Käytän erilaisia screenereitä, joita netissä on tarjolla ilmaiseksi. Tällä kertaa asetin melko paljon ehtoja ja listaus antoi 12 yhtiötä jenkeistä. Asettamani ehdot olivat seuraavat:

Markkina-arvo: 500 miljoonaa - 100 miljardia
P/E-luku: 8 - 20
P/BV-luku: 0 - 4
P/S-luku: 0 - 0.5
Osinkotuotto: 0 - 4 %
ROE (5 vuoden ka.) > 12 %
Liikevaihdon kasvu (10 vuoden ka.) > 10 %
EPS:n kasvu (10 vuoden ka.) > 10 %

Alla olevassa taulukossa on esitetty screenerin antamat tulokset, joista äkkinäkemältä en tunnista kuin yhden nimittäin Lenovon.En väitä, ettei minulla olisi jo tarpeeksi seurattavia yhtiöitä ostokohteina, mutta haluan edelleen laajentaa mahdollisuuksiani. Erityisesti kiinnostaa kasvavat yritykset, jotka ovat kyenneet säilyttämään kannattavuuden hyvänä, mutta eivät silti ole liian kalliita. Lisäksi vaadin, että markkina-arvo on riittävän suuri, jotta löytäisin tietoa yrityksestä helposti. Pienillä firmoilla ei välttämättä hoideta sijoitussuhde sivustoja riittävän hyvin.

Lähiajan suunnitelmina minulla on edelleen strategian hiominen ja strategian vaatimien salkkumuutosten tekeminen. Lisäksi minulla saattaa olla lähiaikoina mahdollisuus lisätä salkkuun likvidejä varoja ts. käteistä. Molemmat näistä mahdollistavat uuden position avaamisen ja siihen on hyvä valmistautua ajoissa hätäisten päätösten välttämiseksi.

Olen myös harkinnut lisääväni panoksia osaan nykyisistä omistuksistani, jos osakkeen hinta laskee riittävän alas. Esim. YIT:n hinnan lasku alle 12 euron ennen jakautumista on vahva ostosignaali minulle, sillä YIT:n ROE (5 v. ka.) on 17,4 % ja alle 12 euron hinnoilla P/BV-luku on noin 1,4 - 1,5, jolloin sijoittajan saama tuotto on n. 12 %. Jakaantuminen on kuitenkin niin lähellä, että en usko näin käyvän. Myös Tikkurilan ja Wal-Martin painon lisääminen kiinnostaa, jos hinnasta päästään yhteisymmärrykseen markkinoiden kanssa. Tikkurilalle asettamani tuottovaatimus toteutuisi turvamarginaali huomioiden hintaan 13,8 euroa. WMT:lla olen asettanu tuottovaatimukseni samaksi kuin Tikkurilalle ja painon lisääminen alkaisi kiinnostaa n. USD 60 hintaan.

Kiinnostavista uusista yrityksistä huolimatta olen edelleen eniten huolissani Durect positiostani. En vieläkään ole täysin päättänyt mikä olisi paras tapa menetellä. Jos pystyisin muodostamaan selvän ja itselleni toimivan strategian, niin uskon, että tämän strategian avulla voisin tehdä oikean ratkaisun ilman ajatuksia menetetystä mahdollisuudesta. Aion kuitenkin löytää aikaa tutustua screenerin antamiin tuloksiin ja yritän kertoa yritystutustumisista blogissani. Erityisesti kiinnostaa, nopean vilkaisun jälkeen, WellPoint (WLP) ja Sunoco (SXL). Voi olla, että seuraavat kohteeni kuuluvat kuitenkin osinkoaristokraatteihin, joista alle 20 P/E:n ovat hinnoiteltuja esimerkiksi Medtronic (MDT), 3M (MMM) tai Air Products and Chemicals (APD).

4 kommenttia:

 1. En ole tutustunut tuohon Googlen screeriin mutta aivan järkevät hakukriteerit. Itse katselen 50 ja 200 pv liukuvia keskiarvoja ja sen perusteella kommentit.

  MUR OSTA. ALIOSTETTU
  SXL OSTA. ALIOSTETTU
  LNVGY Osta
  WLP Osta
  CYH Osta 1kk. Yliostomaninen purkautumassa
  ANDE Osta 2kk sisällä
  SNX Yliostettu nyt
  MANT Ostopaikka vai käätyi just taas alas
  SCSC Flät. Sahannut 2v
  HUM 6kk osta, 2v flät??

  Kannattaa katsoa myös HERO, SBAC, COST ja GCI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä idea näissä liukuvissa keskiarvoissa on, eikös ne liity tekniseen analyysiin? Olen monesti niistä kuullut puhuttavan, mutta en varsinaisesti ole niiden hyödyntämisestä kiinnostunut.

   Poista
 2. Tää on paras
  http://finance.yahoo.com/q/ta?s=ANDE&t=1y&l=on&z=l&q=l&p=m200%2Cm50&a=&c=

  Saatko screenattua uudestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon screenaillu aina aika ajoin ja mun mielestä toi ANDE on tullut joskus toistekin vastaan. Tällä hetkellä WLP on hyvin lähellä ostohintoja, sillä pitkän aikavälin ROE on noin 13 % ja se on arvostettu noin p/b=1,1 tasolle, mikä antaa kaksinumeroisen tulostuoton.

   Screeneriä voi käyttää kuka vaan osoitteessa: https://www.google.com/finance?ei=Bl2zUtHkN8SGwAPtFQ#stockscreener

   Poista