sunnuntai 18. elokuuta 2024

Sijoittaminen hiljaisuudessa

Viimeiset vuodet ovat blogissa olleet erityisesti kesällä hiljaisia. Todennäköisesti se johtuu ihan vain siitä, että tietokoneen ääreen ei jaksa palata ja puhelimella on turhan vaikea kirjoittaa. Vaikka siis sanottavaa olisi, mutta toisaalta usein se on sen 140 merkkiä pitkä ja sopii ennemmin twitteriin (siis äksään) kuin bloggeriin.

Osakkeet ovat salkussani olleet aina suuressa merkityksessä. Ne muodostavat sijoituksistani nyt noin 59 %. Salkun suurin sijoitus on Novo Nordisk, joka on hieman pakitellut yli 1000 DKK hinnoista, mutta vuosi 2024 vaikuttaa menneen tähän mennessä kasvulinjalla. Novon lisäksi Booking, A.O. Smith ja Aflac ovat rikkoneet uusia ennätyksiä aika ajoin. Osakesalkku on 2 % alle heinäkuun puolivälin all time high lukeman. Kaikki superluotto on maksettu pois ml. OST-vetoon liittyvä 3000€. Vedon osalta olen perässä n. 5% verran TWR-lukemalla mitattuna. 

Vuokra-asunnossa on vuokralainen ja kaikki menee hienosti. Naapurista oli myynnissä yksi vastaava asunto halvemmalla pyynnillä kuin mitä maksoin asunnosta itse 2016. Eli arvon nousua ei ole tullut, päin vastoin. Mutta mikäs tässä odotellassa, eikö? Vuokrataan kunnes myydään tai asunnolle tulee muuta käyttöä esim. lapseni ensiasuntona. Laskennallinen omapääoma sijoitusasunnossa ylitti 100 000 euroa ja velkaa on jäljellä vain n. 30 % taloyhtiölainan muodossa.

Jonkin verran markkinaa on tullut seurattua, mutta hyvin vähän verrattuna aiempaan. Esimerkiksi en ollut huomannut kesän aikana lainkaan 12 kk euriborin valumista 3 % tuntumaan. Oma taloyhtiölaina on sidottu 6 kk euroboriin, joka on tällä hetkellä 3,367 %. Osakeiden osalta olen vain hold linjalla enkä ole mitään kauppoja tehty. Näkisin kuitenkin, että loppu vuonna muutamia ostoja olisi mahdollista tehdä.

Hyvää loppu kesää ja palataan asiaan kun on jotain kerrottavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti