torstai 2. tammikuuta 2014

Koko vuoden tuotto +7,24 %

Vuosi 2013 on takanapäin ja se oli ensimmäinen kokonainen vuosi osakesäästäjänä ja sijoittajana. Koko vuoden tuotto oli TWR-menetelmällä laskettuna 7,24 % osingot mukaan luettuna. Vertailuindeksini tuotti osingot mukaan lukien 27,50 % vuonna 2013. Käytän vertailuindeksinä puoliksi S&P500:sta ja OMXH25:sta ja seuraan tuottoa google docsien avulla, missä indeksit löytyy tikkereiden HEL:SLG-OMXH25 ja NYSEARCA:SPY takaata. Ero oman salkun ja vertailuindeksin välillä on todella suuri ja surullisesti vielä väärään suuntaan.

Vuoden 2013 merkittävimmät tapahtumat olivat sijoitusten hajauttaminen ulkomaille ja oman sijoitusaiheisen blogin aloittaminen. Tammikuussa 2013 100 % sijoituksistani oli Helsingin pörssissä listatuissa yhtiöissä. 2.1.2013 salkustani löytyi seuraavia yhtiöitä: Fortum, Metso, Ramirent, Cargotec, Technopolis, Tikkurila, TeliaSonera, Saga Furs, YIT ja PKC Group. Tällä hetkellä salkustani löytyy enää noin 40 %:n painolla Helsinkiin listattuja yhtiöitä ja noin 50 %:n painolla jenkkilään listattuja yhtiöitä: Fortum, Technopolis, Tikkurila, IBM, Aflac, Medtronic, Wal-Mart ja Strayer Education. Tarkemman salkun sisällön voit katsoa "Salkku"-välilehdeltä, joka on päivitetty vuoden lopun tilanteen mukaiseksi.

Salkkuni on siis vuoden aikana kokenut merkittäviä muutoksia. En ollut ennen tätä laskenut, mikä vuotuinen tuotto olisi ollut, jos en olisi tehnyt muutoksia sijoituksiin 2.1.2013 jälkeen. Nyt kun nopeasti asian tarkistin, niin voin todeta, että hajauttaminen ja kaupankäynti on ainoastaan tehnyt hallaa tämän vuoden tuotoille. Jos en olisi 2.1.2013 jälkeen tehnyt muutoksia salkkuuni, niin vuoden 2013 tuotto olisi ollut noin 20 % ilman osinkoja. Katson kuitenkin luottavaisin mielin vuoteen 2014 ja pidemmälle sillä salkkuni absoluuttinen arvo on "all time high" lukemissa. Salkkuni absoluuttinen arvo kasvoi vuoden 2013 aikana noin 38 %.

Yksi pitkän aikavälin tavoitteistani on nettovarallisuuteni kasvattaminen. Olen tehnyt realistisen, mutta hieman haasteellisen 2020 suunnitelman, jossa minun pitää kasvattaa nettovarallisuuttani vähintään 35 % vuodessa. Tämän vuoden 38 %:n kasvun perusteella voisin sanoa, että olen vauhdissa mukana. 2020 suunnitelmaan sisältyy mm. 50 % nettotuloista nettovarallisuuden kerryttämiseen, osakesäästämisen jatkaminen, opintolainan pois maksaminen ja ensiasunnon osto (pääosin velkarahalla). ASP-ehdot täyttyvät huhtikuussa 2014 ja uskoisin, että asunnon osto tapahtunee vielä tämän vuoden puolella.

Blogin aloitin tänä vuonna toukokuussa ja sen jälkeen olen oppinut paljon itsestäni sijoittajana ja omistamistani yrityksistä sekä sijoituspäätösten tekemisestä. Tulen pitämään blogin aktiivisesti hengissä myös tänä vuonna ja jatkan toivottavasti oppimista.

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti